StoryEditorOCM
Strani nogometgrube riječi

Legende nakon 20 godina mira opet na ratnoj nozi, velikan još nije oprostio ružan rastanak

Piše Tomislav Dragobratović/SN
2. lipnja 2023. - 21:13

Sir Alex Ferguson i Roy Keane poznati su kao sinonimi za Manchester United. Premda je dvojac iza sebe ostavio povijest bogatu trofejima, pobjedama i uspjesima – nekadašnji kolege već dug niz godina nisuu dobrim odnosima.

Bivši irski reprezentativac uvijek je bio poznat kao igrač jakog mišljenja i karaktera, pa je tako unatoč tome što je odigrao 13 sezona pod Fergusonom na Old Traffordu, otišao u lošem stilu 2005. godine nakon što je kritizirao svoje suigrače u intervjuu na klupskom TV kanalu - MUTV.

Keane još i dan danas nije oprostio svojem bivšem šefu koji ga je tada potjerao, pa ga je tako ponovno napao tijekom nedavnog pojavljivanja u The Overlap emisiji.

Kad su Keanea i Garyja Nevillea pitali za konačni rezultat prvog Manchesterskog derbija koji su zajedno započeli u kvizu protiv Micaha Richardsa i Jill Sott iz Sportsmaila, prisjetili su se utakmice 2000. godine u kojoj je Steve McClaren vodio ekipu u odsutnosti Fergusona.

Ferguson, koji je uvijek bio uporan u tome da njegovi igrači moraju staviti klub na prvo mjesto, propustio je taj susret kako bi prisustvovao vjenčanju svog sina u Južnoj Africi., pišu Sportske novosti.

Kada ga je Scott upitala zašto 13-struki pobjednik Premier lige nije bio na utakmici, Keaneu nije trebao dugo da se okomi na svog starog menadžera.

- Sin mu se ženio. Zato što je uvijek radio ono što je bilo ispravno za Manchester United, ali eto, očito je otišao na vjenčanje svog sina – rekao je Keane u sarkastičnom tonu.

Njegov tipično suhoparni odgovor nasmijao je ostale goste prije nego što se Neville pokušao vratiti na pitanje.

Fergusonova odsutnost u toj utakmici nije imala utjecaj na Unitedovu sezonu, te su također pobijedili svoje suparnike 1-0 zahvaljujući golu Davida Beckhama i osvojili treći naslov Premier lige zaredom.

Rasprava o derbijima u Manchesteru krenula je uoči sutrašnje utakmice u kojoj će se United i City po prvi put sučeliti u finalu FA kupa.

Navijači Crvenih vragova očajnički će željeti pobijediti sutra i spriječiti Građane koji imaju priliku rekreirati slavnu ‘treble‘ sezonu iz 1999., iako je trener Uniteda Erik ten Hag inzistirao da je na kocki više toga od samog uništavanja Cityjeve sezone.

- Ne radi se o zaustavljanju Cityja. Radi se o tome da mi osvojimo kup. To je sjajna prilika – rekao je Erik ten Hag.

Ten Hag je također otkrio da se očekuje da će Brazilac Antony propustiti utakmicu zbog ozljede, dok je Pep Guardiola potvrdio da će rezervni vratar Stefan Ortega započeti utakmicu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. travanj 2024 02:18