StoryEditorOCM
Strani nogometistina o ‘krizi‘

Kritičari su sve glasniji, Guardiola brani Haalanda: ‘Užasan tjedan, nije mi htio reći za obiteljsku tragediju‘

Piše Sport SD
21. veljače 2024. - 09:14

Manchester City je s minimalnih 1:0 pobijedio Brentford u zaostaloj utakmici 18. kola Premier lige. Gol za pobjedu zabio je Erling Haaland u 71. minuti i tako City odveo na drugo mjesto nakon 25 odigranih kola.

City za vodećim Liverpoolom zaostaje jedan bod, a baš toliko za njima kaska treći Arsenal. Haalandu je gol protiv Brentforda bio 22. u 28. utakmica ove sezone u svim natjecanjima. U Premier ligi je zabio 17 golova i upisao pet asistencija, a svakom klubu u ligi je zabio barem po jedan gol otkako je stigao u City 2022. godine.

Iako su mu brojke i dalje impresivne, ne zabija kao prošle sezone, a navijači su upravo to istaknuli kao glavni razlog pada Cityja i napetiju borbu za naslov prvaka. Kritičari su sve glasniji, a s njima se obračunao i Pep Guardiola.

- Dobro je da je pucao devet puta, a u idućoj će postići gol. Ne mogu se ljutiti na njega. Bio sam nogometaš i postigao 11 golova u karijeri koja je trajala 11 godina, znači u prosjeku gol po sezoni. Jesam li na osnovu toga pravi čovjek da kritiziram i savjetujem napadače? Ne krivim ga, to je normalno u nogometu. Igrači su ljudska bića - rekao je Pep nakon brojnih promašaja protiv Chelseaja.

image
AFP

Guardiola je u Haalandovu obranu stao i nakon Brentforda i otkrio pozadinu ‘krize‘.

- Ovo je za Erlinga bio nevjerojatno težak tjedan. Umrla mu je baka i jako je patio zbog toga. Za njegovu tragediju sam saznao kasnije jer mi nije htio reći. Pozvao sam ga da popričamo kako se osjeća i o njegovom ocu koji je ostao bez mame... - rekao je Pepe pa dodao:

- Veliki će golgeteri uvijek zabiti. Čak i ako neko vrijeme poste, vratit će se jednako efikasni kao prije. Ne kritizirajte ih, nikada, ali baš nikada jer će vam začepiti usta. Prije ili kasnije će opet zabijati, kao što je Erling i napravio i to u utakmici u kojoj smo trebali baš njega. Oni koji ga kritiziraju vjerojatno ne znaju da je propustio dva mjeseca zbog teške ozljede i da je iza njega užasan tjedan. Sve to teško pada ljudskom biću. On nije u najboljem stanju, ali kada sve uzmemo u obzir, to je i normalno - zaključio je Pep.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 20:12