StoryEditorOCM
Strani nogometnije kraj, nego

Kaotično stanje u redovima Belgijanaca, dvije najveće zvijezde odbile poziv za reprezentaciju i zadali joj težak udarac

Piše Gradimir Đukarić/SN
2. listopada 2024. - 16:35

Belgija je doživjela težak udarac uoči utakmica Lige nacija protiv Italije i Francuske - Kevin De Bruyne i Romelu Lukaku poručili su kako se neće odazvati izborniku Domenicu Tedescu. Iako su obojica dali do znanja kako to nije i definitivno zbogom te da će biti na raspolaganju nacionalnoj vrsti do SP-a 2026., njihov nedolazak samo će produbiti velike probleme unutar reprezentacije. Lukakua nije bilo u reprezentaciji niti u rujanskim ogledima iako se tada tvrdilo da je to zato što je pokušavao riješiti svoj transfer u Napoli, pišu Sportske novosti.

image
Jack Guez/AFP

De Bruynea je, pak, bio u nacionalnoj vrsti, ali je izazvao prilično kontroverzi svojim javnim istupom nakon poraza protiv Francuske u kojem je prozivao suigrače. Belgijski mediji čak su špekulirali kako bi to mogla biti naznaka njegovog povlačenja iz reprezentacije.

Domenic Tedesco kao da je nepovratno narušio odnos sa svojim najvećim zvijezdama. Courtois je nakon svađe s izbornikom poručio kako se neće vraćati u reprezentaciju sve dok je Tedesco na klupi, a sada su mu se, barem privremeno, pridružili De Bruyne i Lukaku.

image
Ina Fassbender/AFP
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
02. listopad 2024 17:13