StoryEditorOCM

Kaos na utakmici u Mostaru: Huligani napali igrače jer su nosili majice s natpisima na ćirilici

Piše Predrag Žukina/SN
25. svibnja 2023. - 16:38

"Huligani za koje policija kaže da su navijači Veleža prvo su suzavcem poprskali delegaciju bjeljinskog malonogometnog kluba Radnik, a onda su ih tukli palicama", ispričao je predstavnik Radnika Danijel Perić u razgovoru za srpski Mondo. Dogodilo se to tijekom utakmice play-offa Premijer futsal lige BiH u kojoj je Mostar Stari Grad dočekao "radnike", pišu Sportske novosti.

Maskirani huligani napali su članove uprave Radnika i njihove prijatelje jer su nosili majice ispisane ćirilicom. Tom su prilikom povrijeđena najmanje trojica gostiju iz Bijeljine. Kaos koji se dogodio u Mostaru nova je ružna "stranica" u devijantnim situacijama koje su sve češće u BiH sportu.

Kod rezultata 4-1 za Radnik tri minuta pre kraja, 15-ak huligana ušlo je neometano u dvoranu sa teleskopskim palicama i suzavcima. Jedan od njih tražio je da gosti skinu majice s ćirilićnim natpisima, što su oni odbili ne sluteći šta će se dogoditi. Nakon toga je jedan od nazovi navijača Veleža, poprskao je suzavcem jednog dečka, a onda i ostale. Oni su pokušali obraniti, nekoliko njih spustilo se na parket, a neki su ostali na tribinama i tukli su ih palicama. Tad su u obranu gostiju stali neki domaći dečki, ali su huligani i njih udarali. I uprava kluba iz Mostara je bila na utakmici u Bijeljini i nikakvih problema nije bilo. Oni su i najzaslužniji što je huliganski napad prekinut.

Predstavnici Mostara bili su fer i korektni i sprečavali huligane da uđu na parket te su tako spriječili još teži incident u kojem bi sigurno bilo i više i teže ozlijeđenih. Igrači obiju momčadi nisu željeli nastaviti utakmicu koja je ipak nekako okončana. Gosti iz Bijeljine istaknuli su da je prije nekoliko dana Mostar pred 1.200 gledalaca slavio u Bijeljini te da nije bilo ni najmanjeg incidenta.

Nažalost, u Mostaru je na utakmici bilo je 50 dječaka i djevojčica, čak su neki od njih dobili i udarce što je poražavajuće za sport, Mostar i cjelokupnu javnost.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. travanj 2024 05:08