StoryEditorOCM
Strani nogometIma se može se

Kakva perverzija, Messi će dnevno zaraditi sedam stanova u Splitu, a dok pročitate ovaj tekst – vašu plaću!

11. svibnja 2023. - 17:19

Ode li na kraju sezone iz PSG-a u Saudijsku Arabiju, a što se već drži kao gotova stvar, Lionel Messi trebao bi za dvije godine vjernosti navodno zaraditi čak milijardu eura. Po sezoni bi najbolji nogometaš svijeta trebao dobiti 500 milijuna eura.

Ponuda Al-Hilala je navodno na stolu, dvogodišnji ugovor. Po nekim tvrdnjama već je od strane Argentinca i prihvaćen, ali još nema neke službene potvrde. Taj ugovor znatno će nadmašiti onaj basnoslovni koji je ove sezone Cristiano Ronaldo potpisao za vjernost Al-Nassru. Portugalac je krajem prošle godine otišao u saudijski klub u do tada najunosnijem ugovoru u povijesti nogometa. Ronaldo bi trebao zaraditi 500 milijuna eura u dvije i pol sezone, cca 200 milijuna po sezoni, ukupno na ime plaće maretinških primanja, prihoda od pojavljivanja u javnosti... No, Messi će ga po ovome debelo ‘prešišati‘.

Jasno je da je Saudijska Arabija postala obećana zemlja za nogometaše, ali ovo što ‘šeici‘ rade u posljednje vrijeme je postala prava perverzija. Messi će u Saudijskoj Arabiji po sezoni odnosno godišnje zarađivati pola milijarde eura. To znači da će dnevno zarađivati nešto više od 1,3 milijuna eura. Svaki put kad se ujutro probudi moći će kupiti cca sedam prosječnih stanova u Splitu! A na kraju godine zaradit će ih više od 2600. Ako poželi, moći će Messi kupiti gotovo cijeli jedan splitski kvart.

Svake minute koju provede u Saudijskoj Arabiji Messi će zaraditi 951 euro što je gotovo u rangu prosječne plaće u Splitsko-dalmatinskoj županiji, a mnogi nažalost zarađuju mnogo skromnije iznose. Dok ste pročitali ovaj tekst Messi je vjerojatno zaradio vašu plaću.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. travanj 2024 15:25