StoryEditorOCM
Strani nogometsalzburg slavi

Kakva nagrada, Bayern im je ‘donio‘ 50 milijuna eura, uhvatili su posljednje mjesto u elitnom klupskom natjecanju

Piše Lucijan Ožegović/SN
18. travnja 2024. - 11:07

Jučerašnji rasplet četvrtfinala Lige prvaka je osim novih polufinalista, otkrio i posljednjeg europskog sudionika na Svjetskom klupskom prvenstvu za narednu sezonu, a to će biti austrijska momčad Red Bull Salzburg čije boje brane hrvatski nogometaši Luka Sučić i Roko Šimić - pišu Sportske novosti.

Eliminacijom Arsenala iz Lige prvaka, Red Bull Salzburg je tako istisnuo posljednjeg rivala za ulazak u ovo elitno klupsko natjecanje u kojem će premijerno od 2025. sudjelovati čak 32 ekipe. Red Bull Salzburg će tako postati prva austrijska ekipa ikad koja će se natjecati na Svjetskom klupskom prvenstvu, a sami plasmanom na ovo natjecanje im je osiguran lukrativni bonus od 50 milijuna eura.

Od europskih ekipa, nastup su već prije osigurali Chelsea, Real Madrid i Manchester City (osvajači posljednje tri Lige prvaka), dok su na temelju rezultata u europskim natjecanjima plasman osigurali Bayern, PSG, Inter Milan, FC Porto, Benfica, Borussia Dortmund, Juventus i Atletico Madrid.

Ostalih 20 sudionika natjecanja dolaze s drugih kontinenata.

Svjetsko klupsko prvenstvo će se održati između 15. lipnja do 13. srpnja 2025. godine, u sličnom formatu kao i Mundial (osam skupina po četiri ekipe), a natjecanje će se odigrati u SAD-u.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. travanj 2024 11:52