StoryEditor
Strani nogomet‘utakmice duhova‘

Kako podržati klub bez odlaska na stadion: navijači Borussije kupuju kartonske figure sa svojim likom u prirodnoj veličini, ima više od 6500 narudžbi

Piše Hina
23. travnja 2020. - 08:57

Širom svijeta nogometni klubovi se pripremaju za možebitni nastavak sezone, a navijači u doba koronavirusa smišljaju načine kako da podrže svoje momčadi bez odlaska na stadione.

Tako u Njemačkoj za 19 eura navijači Borussije Moenchegladbah kupuju kartonske figure sa svojim likom u prirodnoj veličini koje će biti postavljene na tribinama.

"Imamo više od 6.500 narudžbi, Nismo to očekivali", naveli su u tom klubu, čiji su igrači već naveli kako im te figure na tribinama podižu moral tijekom treninga.

Koeln planira da cijeli stadion prekriti transparentima i zastavama koje su im poklonili navijači.

"Postoje razne ideje o tome kako ukrasiti stadion za 'utakmice duhova'", rekao je izvršni direktor Alexander Woerl.

No, klubovi, političari i policija boje se da će se navijači u velikom broju okupljati oko stadiona za vrijeme utakmca, kako bi podržali svoj klub unatoč zabrani okupljanja zbog koronavirusa.

Jedno od rešenja moglo bi biti i ideja danskog Midtjylanda, koji će parkiralište svog stadiona pretvoriti u "drive in" kino, u kojem bi navijači iz svojih automobila pratili utakmice.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

04. ožujak 2021 22:42