StoryEditorOCM
Strani nogometPRED DERBI

Kakav obračun Kloppa i Guardiole, pale su velike riječi, ovo nitko nije očekivao od Nijemca...

Piše R. R.
9. ožujka 2024. - 08:40

Jurgen Klopp s Liverpoolom trenutno predvodi poredak engleskog Premiershipa. Redsi imaju 63 boda, jedan bod više od Manchester Cityja, a u nedjelju na Anfieldu upravo čekaju „građane“ u jednoj od najvažnijih utakmica sezone.

Njemačkom stručnjaku ovo bi mogao biti posljednji obračun protiv Pepa Guardiole. Na kraju sezone odlazi iz Liverpoola, a pred dvoboj koji bi mogao dosta utjecati na borbu za titulu, Klopp je prilično nahvalio protivnika. Prema njegovom mišljenju Guardiola je bez ikakvog premca najbolji menadžer na svijetu.

- Poštujemo Manchester City, Pep je najbolji menadžer na svijetu, imaju najbolju „devetku“ svijeta (Erling Haaland op.p.), De Bruyne će ući u povijest, Phil Foden je najbolji engleski nogometaš - rekao je Klopp i nastavio je o Pepu Guardioli.

- Učinio me boljim menadžerom. Znam da sam i ja dosta dobar u onom što radim, znam da nisam loš, ali on je najbolji. Način na koji je utjecao na nogomet, trofeji koje je osvojio dovoljno pokazuju, a on se ponaša kao da nikad pehar nije podigao. Ima nevjerojatnu strast. U njemu vidim savršenstvo. Najbolji menadžer mog doba - rekao je Klopp.

Definitivno su ovo velike riječi njemačkog menadžera prema kolegi. Tko zna, možda im je ovo i posljednji put da su na suprotnim stranama terena.

image
Afp

Klopp nakon odlaska s klupe Redsa ima namjeru odmoriti barem godinu dana. Neizvjesno je što će raditi nakon toga, a mnogi spominju da bi mogao voditi reprezentaciju Njemačke. Pep Guardiola nastavlja posao s Manchester Cityjem. S ovim klubom ima ugovor do ljeta 2025. godine i vidjet ćemo hoće li do isteka ugovora ostati na Etihadu.

Zanimljivo je svakako da je Jurgen Klopp uspješniji od Pepa Guardiole u međusobnim susretima. Ukupno su jedan protiv drugog utakmice vodili 28 puta. 12 puta su slavile ekipe koje je vodio Klopp, Guardiola je pobjedu upisao 11 puta, a pet puta su utakmice završavale neriješeno.

Prvi međusobni dvoboj odradili su 2013. godine. Klopp je na klupi Borussije iz Dortmunda pregazio Bayern s Guardiolom (4:1) i uzeo je trofej njemačkog Superkupa. Treba svakako istaći da je u Premiershipu Pep Guardiola bolji u međusobnim susretima. Ima pet pobjeda, Klopp je četiri puta slavio, a pet puta su pružili ruke nakon remija.Sada im predstoji još jedan uzbudljiv susret. City je možda favorit zbog brojnih problema s ozljedama koje ima Liverpool, no Kloppa i njegove igrače nikada ne treba otpisati.

image
Afp
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. travanj 2024 23:26