StoryEditorOCM

Jurićev Torino poražen u Rimu, Vlašić igrao cijeli susret, Fiorentina preokrenula protiv Lazija

Piše hina
26. veljače 2024. - 23:04

U susretu 26. kola talijanskog nogometnog prvenstva Roma je na Olimpicu pobijedila Torino, kojeg vodi hrvatski stručnjak Ivan Jurić, sa 3-2.

Roma je do pobjede stigla na krilima sjajnog Argentinca Paula Dybale koji je postigao sva tri gola za domaći sastav. Dybala je time stigao do brojke od 11 golova u prvenstvu ove sezone, više od njega zabili su tek Lautaro Martinez (22), Dušan Vlahović (15) i Oliver Giroud (12).

Dybala je doveo Romu u vodstvo u 42. minuti golom iz kaznenog udarca, no Torino je samo dvije minute kasnije izjednačio preko Duvana Zapate. Dybala je u 57. minuti sjajnim udarcem sa 25 metara doveo Romu do nove prednosti, a u 69. minuti je pogodio i za 3-1.

Tračak nade Torinu je donio Dean Huijsen zabivši autogol u 89. minuti za 3-2, no više od toga nije išlo. Nikola Vlašić je za goste odigrao cijeli susret.

Bila je to peta Romina pobjeda u posljednjih šest kola, dok je Torino upisao drugi uzastopni poraz, a u posljednjih pet kola samo je jednom slavio.

Roma je i dalje šesta sa 44 boda, dok je Torino na desetoj poziciji sa 36 bodova. Na vrhu je Inter sa 66 bodova.

U posljednjem susretu 26. kola talijanskog nogometnog prvenstva Fiorentina je prekretom porazila Lazio sa 2-1 ostvarivši prvu pobjedu u posljednjih šest međusobnih susreta.

Gosti su poveli u posljednjim trenucima prvog dijela golom Lusia Alberta. No, "Viole" su u nastavku susreta zabile dva gola i imale neiskorišteni jedanaesterac.

Izjednačio je Michael Kayode u 61. minuti, a samo šest minuta kasnije Nicolas Gonzalez je imao priliku iz kaznenog udarca dovesti Fiorentinu u vodstvo, međutim pogodio je okvir gola. Ipak, dvije minute kasnije Giacomo Bonaventura okreće rezultat u korist "ljubičastih".

Do kraja susreta Lazio je pokušavao izjednačiti, ali nije uspio. Fiorentina je ovom pobjedom preskočila i sada drži sedmu poziciju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 03:40