StoryEditorOCM
Strani nogomettek mu je 19...

Juranovićevom mladom suigraču amputirana je noga, ali borba s teškom bolesti tek počinje, pokrenuta je akcija za pomoć

Piše Sport SD
17. rujna 2024. - 13:10

Union Berlin, njemački bundesligaš čiji dres nose Josip Juranović i Ivan Prtajin, objavio je na društvenim mrežama da se mladi golman kluba Berkin Arslanogullari (19) bori s rakom kostiju i da mu je potrebna pomoć navijača.

Njemački mediji nadopunili su tu vijest informacijom da mu je amputirana potkoljenica lijeve noge kako bi se pokušalo zaustaviti širenje bolesti.

Pokrenula se i akcija pod nazivom "Crowdfunding" kampanja kako bi se pomoglo mladom Berkinu.

- Liječenje, rehabilitacija i novi životni uvjeti koštaju puno, a financijske mogućnosti njegove obitelji su iscrpljene. Prijatelj obitelji stoga je započeo kampanju prikupljanja sredstava. Zbog potrebne brige i podrške za Berkina, njegovi roditelji više ne mogu ići na posao, a sadašnji obiteljski stan nije pristupačan za osobe s invaliditetom zbog brojnih stepenica i barijera. Novi stan ili opsežna adaptacija i nadolazeća sanacija hitno su potrebni za početak novog života, ali uzrokuju ogromne troškove, navodi Bild. 

Arslanogullari je prošao sve mlađe kategorije kluba iz Berlina, a za njegovu prvu momčad debitirao je u prijateljskoj utakmici u ožujku.

- U životu sam već svladao puno prepreka. Borit ću se i protiv ove bolesti svim sredstvima koje imam. Zahvaljujem svima, prenosi njegovu izjavu Bild i dodaje da je mladić podvrgnut daljnjim kemoterapijama.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
17. rujan 2024 13:11