StoryEditorOCM
Strani nogometliga prvaka

Joško Gvardiol: ‘Planiram otvoriti muzej u Zagrebu‘, Pep: ‘Nemam riječi za njega‘

Piše Damir Dobrinić/SN
27. studenog 2023. - 19:01

Joško Gvardiol u utorak će s Manchester Cityjem opet igrati protiv svojeg bivšeg kluba RB Leipziga.

- Još se adaptiram, to je proces i on traje. Loše je što nisam sa Cityjem prošao pripreme, ali svakog dana pokušavam naučiti što više kako bih bio spremniji za sljedeći dvoboj. Srećom, u siječnju ćemo imati više vremena za poraditi na mojem pozicioniranju na travnjaku. Svaka utakmica za mene je novi izazov i do kraja sezone ostalo je još dosta utakmica. Moramo ostati zdrav, ali, naravno, puno je rotacija. Još sam mlad i to je dobro za mene. U zadnje tri godine imao sam tri operacije, tako da sam sretan zbog te odluke. Premier liga je najbolja na svijetu i sretan sam što sam ovdje. Imam samo 21 godinu i prije dolaska imao sam dvojbu je li to pravi trenutak za transfer, ali jednostavno vjerujem u sebe - kazao je Gvardiol.

Da nije pogriješio, vidi se i iz riječi njegovog trenera, pišu Sportske novosti,

- Nemam riječi za njega. On je čudesna osoba kao i svi momci koji su stigli ljetos. Možda mu nije najlakše na ovom početku, ali kad igra, to radi na top razini. Nekad se mora i pomaknuti ako Akanji ili Dias ne igraju, ali ima iznimno važnu ulogu. Ake ne može igrati svaka tri dana, svjesni smo toga, a Gvardiol je u prvom dvoboju protiv Leipziga bio nevjerojatan.

Joško se prisjetio i svojeg odrastanja te svega što je dovelo do angažmana u jednom od najvećih svjetskih klubova:

- U Zagrebu mi i dalje na zidu stoji umna mapa. Na njoj je prikazan put prema cilju igranja u velikome klubu. Gledam je svaki put kad dođem kući. Pratila me tijekom odrastanja i pamtit ću je dok sam živ. Razmišljam doma napraviti svojevrstan mali muzej. - otkrio je svoje želje sjajni hrvatski nogometaš.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. travanj 2024 07:23