StoryEditorOCM
Strani nogometBROJKE I SLOVA

Još su samo dvije nule u Europi: jedni haraju, drugi su teški užas, Hajduk u zadnji tren napustio ovo društvo

Piše Marko Bilić
22. prosinca 2023. - 15:22

Božićno je i novogodišnje vrijeme, većina nogometnih natjecanja po Europi otišla su na zimski predah, vrijeme je za zbrajanje dojmova, statistika, podbačaja i prebačaja, otkrića i razočaranja... Bacili smo oko na lige Petice i na još nekoliko jačih...

U ligama Petice samo su dvije nule. Španjolska Almeria jedini je klub bez pobjede, tek pet remija i čak 13 poraza za Andalužane. Druga nula je u rubrici poraza, dakle, jedini neporaženi klub je Bayer. Momčad iz Leverkusena nevjerojatno dominira (13 pobjeda i samo tri remija), ovo je novi pokušaj nekog kluba u Njemačkoj da prekine dominaciju Bayerna i svrgne s trona momčad iz Munchena.

U pet najjačih liga nema momčadi koja je prvi dio sezone prošla bez remija. Do samog kraja na toj nuli bili su Manchester United i Stuttgart, ali su u završnim kolima i oni neke utakmice odigrali neodlučeno. Baš kao i naš Hajduk koji, istina, dolazi iz lige koja nije u prestižnih pet, ni blizu, a koji je nakon nevjerojatnog niza od 17 utakmica bez remija posljednja dva susreta baš - remizirirao. Oba u Zagrebu. Kod Lokomotive (1:1) i kod Dinama (0:0).

Izvan liga Petice u oči bode fascinantna dominacija PSV Eindhovena u Nizozemskoj (bez izgubljenog boda, svih 16 pobjeda), a neporažen je i St. Pauli u drugoj njemačkoj ligi s osam pobjeda i čak devet remija.

Eto, malo brojki na kraju polusezone, uvijek zanimljivo. Bayer Leverkusen i Almeria drže vrh i začelje nogometne karavane.

image

Bayer Leverkusen

Afp
image

Almeria smijenila trrenera, ne pomaže

Afp
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 16:00