StoryEditor
Strani nogometšpijuniranje

Jakov Puljić nakon ispadanja njegove Puškaš Akademije od Hajdukova suparnika: ‘Polušpic i dva krila su najjači dio Vitorije‘

3. kolovoza 2022. - 15:54

Jakov Puljić nije uspio sa svojom Puskas Akademijom nadmašiti Vitoriju Guimaraes, ali Hrvat iz Vinkovaca uz pregršt iskustva dobro je snimio portugalsku momčad protiv koje se Hajduk susreće u četvrtak, pa opet potom u srijedu.

Kako je to bilo kontra Vitorije, kakve spoznaje možemo ponuditi splitskoj publici, pitamo Puljića za pomoć, a on nam priča:

- Mi smo očigledno svoju šansu upropastili u prvoj utakmici u Portugalu kad smo podlegli pritisku i kad im se nismo uspjeli othrvati, izgubili smo 0:3 što je bilo nedostižno u revanšu. Objektivno, nismo imali šanse premda smo imali plan iznenaditi ih, makar iz kontre, da ih uhvatimo na spavanju, povedemo, a dalje što bude... Stisnemo ih...

No, nije upalilo?

- Nije, jer su oni odigrali vrlo smireno, sigurno su privodili utakmicu kraju sa 0:0... Rekao bih da su odigrali „siguricu”, kako mi Slavonci kažemo, bez srljanja, s puno dodavanja i čuvanje lopte, samo da prođe vrijeme. Mi nismo uspjeli niti ih izvući pa da udremo kakvu kontru, a nismo kasnije ni presingom ih stisli, nismo imali šanse. Zapravo, jedinu sam šansu ja imao, ušao sam sredinom drugog dijela i nakon kornera, na skok pucao sam glavom, ali nisam pogodio.

Objektivno, oni su bolji?

- Složio bih se, nema druge. U globalu su oni dosta dobra ekipa. Posebno mi se svidio njihov broj 10, (Tiago Silva, op. a.), on umije s loptom, baš je neugodan, lijeva noga, važan igrač u momčadi i baš po mom ukusu, na kojeg vrijedi obratiti posebnu pažnju.

Imaju vrline, ali zacijelo i mane?

- Ofenzivno su dobri, bolji su u napadačkom segmentu, nego u obrani. Imaju polušpica i dva krila, što im predstavlja najjači dio ekipe. Kao što i rado pucaju izvana. Tako su nam zabili golove u prvoj utakmici.

Jedva čekamo da mane spomenete?

- Recimo to da je obrana slabiji dio momčadi i da rado bekove dižu visoko. E, to im je u planu igre, da bekove guraju ofenzivno i tu ih se može zaskočiti. Bekovima iza leđa da se uđe... Tu bi mogli biti ranjivi, jer puno prostora nude.

Spomenuste i atmosferu u prvoj utakmici u Portugalu?

- Bitan je faktor to ozračje na stadionu, na primjer mi smo podlegli tamo, a u uzvratu smo bili hendikepirani u tom pogledu. Da se razumijemo, imamo odlične uvjete u našem kampu i igralištu, ali u selu gdje igramo (Felcsut, op. a.) ipak se okupi samo malo publike, niti tri tisuće i nije to ni blizu ozračje koje se može mjeriti s Guimaraesom. A da ne pričam o Splitu i Torcidi. Oba kluba, i Hajduk i Portugalci jači su na svom terenu baš za tu vatrenu publiku koji ih nosi. A mi tu dimenziju nemamo.

Što biste onda savjetovali Hajduku?

- Ne bih ulazio u detalje, jer danas se rade vrhunske analize, svi su treneri stručno potkovani i imaju tehnologiju za snimanje svega što im treba... Uvjeren sam da Hajduk može proći, ali mora iskoristiti Poljud u prvoj utakmici. Tu je rješenje. Nemoj se oslanjat da ima i revanš, probaj ostvarit odmah dobar rezultat. Jer, Portugalci tamo stvore paklenu atmosferu. Međutim, siguran sam da će najprije pakleno bit u Poljudu i da Vitoriji neće bit nimalo lako. Ne, neće moći odigrati „siguricu” na 0:0 kao što su mogli protiv nas u Mađarskoj. I to im može bit problem. I te kakav – prenio nam je Jakov Puljić impresije kako je to bit sučelice Vitoriji Guimaraes.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
03. listopad 2022 01:14