StoryEditorOCM
Strani nogometveć odlazi?

Izjave Igora Tudora potresle Marseille: ‘Nikad se nije svidio navijačima, opet su ga izviždali‘

Piše SPORT SD
29. svibnja 2023. - 13:31

Nakon svega jedne sezone Igor Tudor mogao bi napustiti klupu Marseillea. Navode tako francuski mediji predvođeni L‘Equipeom i RMC Sportom, pišući kako bi se odluka o budućnosti Hrvata trebala dogoditi sljedećeg tjedna nakon sastanka s klupskom vrhuškom, pišu Sportske novosti.

Iako je Tudor ugovorno vezan za Marseille još godinu dana, postavlja se pitanje hoće li ugovor odraditi do kraja.

- Moja budućnost? Već sam o tome pričao prije utakmice i nemam što više za dodati, rekao je Tudor u subotu navečer nakon Marseilleovog domaćeg 2:1 poraza od Bresta. Nakon tog poraza postalo je jasno da će Marseille sezonu okončati na trećem mjestu i da će u kolovozu igrati kvalifikacije za plasman u Ligu prvaka.

- Postoje neka interna pitanja o kojima ću razgovarati sa čelnicima sljedećeg tjedna. Imamo iskreni odnos, dobar odnos. Iskreno, mislim da u bivšim klubovima nikad nisam imao takve odnose s čelnicima kluba - Tudorove su riječi prije spomenutog poraza od Bresta.

RMC navodi da se u Marseilleu brinu zbog Tudorovih izjava, navodeći da se one čine kao da dolaze od ‘osobe koja se sprema na odlazak.‘ Posebice jer zasad nisu razmišljali o njegovoj eventualnoj zamjeni.

‘Od 7. kolovoza 2022. do 27. svibnja 2023. godine, od prve do zadnje domaće utakmice sezone popularnost Igora Tudora nikad nije ‘uzletjela‘ u očima Marseilleovih navijači. Došlo je do malog popravljanja tijekom sezone nakon debija protiv Reimsa prošlog ljeta, ali javni prijem nije bio jako topao kada je njegovo ime prozvano uoči utakmice protiv Bresta u subotu navečer i s dijela tribina čuli su se zvižduci‘, piše L‘Equipe.

Tudoru je Marseille osma različita postaja trenerske karijere nakon Hajduka, PAOK-a, Karabükspora, Galatasaray, Udinesea, Juventusa (pomoćni trener) i Hellas Verone. Tudor je, dakle, u sezoni osvojio treće mjesto u francuskom prvenstvu, u Kupu je Marseille u četvrtfinalu poražen od niželigaša (Annecy), dok su u Ligi prvaka put završili već u skupini završivši kao posljednjeplasirana momčad iza Tottenhama, Eintrachta i Sportinga.

Gdje bi u slučaju potencijalnog odlaska mogao nastaviti karijeru? Najglasnije ga se povezivalo s povratkom u Juventus...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 21:16