StoryEditorOCM
Strani nogometveliki skandal u španjolskom nogometu

Iz Malage poručili: Katalonski šljam neće vidjeti naslov prvaka!

Piše SN
27. travnja 2017. - 17:00

'Katalonski šljam neće vidjeti naslov zbog onoga što su rekli o našem treneru Michelu', bila je to objava na Twitteru Malaginog gazde šeika Abdullaha Al Thanija koja je podigla puno prašine u španjolskom nogometu. Naime, između Barcelone i Real Madrida vodi se velika bitka za naslov prvaka u Primeri, a izjava je stvorila problem zbog činjinice da Real i Malaga igraju posljednju utakmicu u sezoni koja bi uvelike mogla odlučivati o tome tko će podići 'kantu', pišu Sportske novosti.

Ova poruka arapskog gazde bila je upućena jednom navijaču koji ga ja zamolio da pobjede Real u posljednjem kolu, a uvod u ovaj 'rat' bila je prethodna izjava trenera Malage i bivše zvijezde Reala, Michelakoji je komentirao slavnu utakmicu protiv Tenerifea1992. godine kada je momčad s Kanara vodio velikiJorge Valdano.

Situacija je bila slična kao i danas, Real je imao tada bod više od Barcelone i na poluvremenu je vodio 2:0, ali onda je došlo do preokreta koji je dobio naslov Barceloni.

'Ja sam puno veći Realovac nego Valdano', kazao je Michel i tako pokrenuo pravu lavinu reakcija i komentara jer su ljudi to protumačili na način kakoMalaga u posljednjem kolu neće ići punim gasom protiv 'kraljevskog kluba'.

O tome može li Malaga zakomplicirati život Realu riječ, dvije kazao je i Luis Enrique.

'Da moja baba ima kotače, bila bi bicikl', kazao je trener Barcelona što je bilo dovoljno da izazove izazove slom živaca kod šeika.

Michel se kasnije ispravio, jer je shvatio da je pokrenuo potencijalan sklandal.

'Real je moj klub, ali je i Malaga. Da objasnim što sam mislio. Moram poštovati natjecanje i moji igrači ne bi razumjeli da želim drukčije. Želio bih da odluka ne bude u zadnjem kolu. Bolje da dočekam nove prvake nego da nokautiram bivši klub.'

Katalonci su prijavili Malaginog šeika tijelu koje se u španjolskom nogometu bori protiv nasilja, udruzi prvoligaša, savezu te Vijeću za sport.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
04. listopad 2023 22:05