StoryEditorOCM

Ivica Osim ispraćen na posljednji počinak, i Zvone Boban se dirljivim riječima oprostio od ‘šefa‘

Piše Slaven Alfirević
14. svibnja 2022. - 15:56

Sahranjen je Ivica Osim, legendarni nogometaš i trener, ponikao u sarajevskom Željezničaru kojemu je darovao najljepše nogometaške, ali i trenerske godine svoje karijere, a na prostoru bivše države, što bi se reklo u regiji, ostao je upamćen i kao posljednji izbornik reprezentacije Jugoslavije, izborio je četvrtfinale Svjetskog prvenstva 1990. što se odigralo u Italiji.

Nakon što je preminuo 1. svibnja u Grazu, samo pet dana prije 81. rođendana, danas je obavljena ceremonija pokopa, na sarajevskom groblju Bare, ali i komemoracija koja je u Sarajevu okupila mnoge poznate osobe ne samo iz svijeta nogometa.

Među ostalim prisustvovao je i proslavljeni kapetan naših "vatrenih" Zvonimir Boban koji je prve godine karijere odigrao dok se Jugoslavija još nije bila raspala. I Boban je bio Osimov reprezentativac. Održao je zapažen, emotivan govor:

- Osim je bio sjajan nogometaš i veliki trener, ali prije svega bio je iznimno ljudsko biće. Ostao je ponosan i svoj, smiren u svojim vrijednostima sve do kraja i taj trag neće nikada biti izbrisan. Osim je bio moj selektor u Jugoslaviji. Nas mlade je njegova prirodnost opuštala. Sve tadašnje "desetke" naučio je trčati više i pametnije i respektirati one koji trče stalno. Ta filozofija je napravila od nas bolje ljude i nogometaše. Zvao me je Zvonce, bilo je tako blisko i očinski. Hvala vam na svemu. Neka vam je laka bosanska, sarajevska zemlja. Počivaj u miru, šefe! - rekao je Boban.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
30. ožujak 2023 02:32