StoryEditorOCM
Strani nogometeuropska liga

Ivanušec ide na Romu, Petar Musa prolaz dalje traži protiv Toulousea

Piše HINA
18. prosinca 2023. - 14:02

Nizozemski Feyenoord, u kojem igra hrvatski reprezentativac Luka Ivanušec, igrat će protiv talijanske Rome u doigravanju za plasman u osminu finala Europske lige, odlučeno je ždrijebom u sjedištu Udruge europskih nogometnih saveza (UEFA) u Nyonu. 

Bit će to repriza prvog finala Konferencijske lige, odigranog prošle godine u Tirani.

Lisabonska Benfica, za koju igra hrvatski napadač Petar Musa, za mjesto u osmini finala će se boriti protiv francuskog Toulousea.

Parove je izvlačio bivši francuski reprezentativac Julien Escude, koji je kao igrač Seville dvaput osvajao Kup UEFA (2006. i 2007.), koji je 2009. pretvoren u današnju Europsku ligu.

Prve utakmice doigravanja za osminu finala su na rasporedu 15. veljače sljedeće godine, a uzvrati tjedan dana poslije.

Ždrijeb osmine finala, u kojem će uz pobjednike doigravanja za nokaut fazu biti uključeni i pobjednici skupina grupne faze Europske lige, bit će održan 23. veljače u Nyonu.

Utakmice osmine finala će biti odigrane 7. i 14. ožujka, četvrtfinala su na rasporedu 11. i 18. travnja, a polufinala 2. i 9. svibnja.  

Finale Europske lige će biti odigrano 22. svibnja na Dublin Areni u Republici Irskoj.

Ždrijeb doigravanja za nokaut fazu Europske lige (15. i 22. veljače 2024.) Feyenoord - Roma Milan - Rennes Lens - Freiburg Young Boys - Sporting Lisabon Benfica - Toulouse Braga - Qarabag Galatasaray - Sparta Prag Šahtar Donjeck - Olympique Marseille

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. travanj 2024 03:06