StoryEditorOCM
Strani nogometTVRDe španjolci

Ivan Rakitić se ostavlja nogometa? Priča se o primamljivoj ponudi, teško će je odbiti

Piše SN
25. svibnja 2024. - 17:41

Nakon otkaza Xaviju, novi trener Barcelone trebao bi postati bivši trener Bayerna i njemačke reprezentacije Hansi Flick. U Barceloni sada tragaju za njegovim pomoćnicima, a među potencijalnim imenima se pronašao i bivši hrvatski reprezentativac i osvajač Lige prvaka s Barcelonom, Ivan Rakitić.

Kako navodi AS, a prenose Sportske novosti, Rakitić se sviđa čelnicima Barcelone zbog vrsnog poznavanja njemačkog i španjolskog jezika. Tako bi osvajač srebra sa Svjetskog prvenstva u Rusiji mogao biti savršena veza između svlačionice i trenera.

Rakitić nije favorit za tu poziciju, već se ispred njega spominju imena kao što su Thiago Alcantara, Marc Bartra i Javi Martinez. Barcelona je navodno već kontaktirala Thiaga i Bartru koji još uvijek nisu sigurni žele li igračku karijeru zamijeniti onom trenerskom.

image
Fayez Nureldine/Afp

S druge strane, Martinez i Rakitić su puno bliže kraju karijere. Martinez posljednje igračke dane provodi u Kataru, dok je Rakitić od ove zime u saudijskom Al Shababu. Iz Barcelone se nadaju kako će netko od njih postati novi pomoćnik Hansija Flicka.

Podsjetimo, Rakitić je u Barcelonu iz Seville došao u ljeto 2014. za 18 milijuna eura. Za Barcelonu je skupio 310 nastupa u kojima je zabio 35 golova i dodao 42 asistencije. Posebno se pamti njegov gol Juventusu u finalu Lige prvaka 2015. kojim je utabao put Barceloni prema petom i za sada posljednjem osvajanju Lige prvaka.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
09. lipanj 2024 17:24