StoryEditorOCM
Strani nogometPripremni susreti

Italija remizirala s Turskom u dvoboju bez zgoditaka, Portugalci s lakoćom svladali Fince

Piše Hina
4. lipnja 2024. - 23:30

Nogometaši Italije, aktualni europski prvaci i suparnici Hrvatske u skupini na skorašnjem EP-u, u Bologni su dočekali Tursku, a taj je prijateljski ogled okončan bez golova.

Za obje reprezentacije bila je to prva provjera uoči Europskog prvenstva na kojem nastupaju i jedni i drugi, a Talijani brane naslov. Premda je u pitanju bila prijateljska utakmica obje reprezentacije su odigrale vrlo oprezno te su prave prilike bile rijetkost.

Od početka do kraja se igralo ravnopravno, s podjednakim brojem prilika na obje strane. U prvom poluvremenu najbolju je šansu za goste imao Kaan Ayhan i općenito gledano je Italija najviše problema imala nakon turskih prekida koje je vrlo opasno izvodio Calhanoglu. Tada je Ayhan, nakon kornera, pucao malo iznad grede.

Za Italiju su najbolje šanse imali Cristante u nadoknadi prvog dijela kada je pogodio okvir vrata, dok je u samoj završnici Raspadori opasno pucao, ali je spreman bio vratar Turske.

Protiv Spallettijeve Italije reprezentacija Hrvatske igra u 3. kolu skupine B 24. lipnja. Turska je u kvalifikacijama za EURO bila u skupini s Hrvatskom te je osvojila prvo mjesto, a na EP-u će igrati u skupini F gdje se još nalaze Portugal, Češka i Gruzija.

Nogometna reprezentacija Portugala, s kojom će ove subote Hrvatska odigrati prijateljski susret, pobijedila je Finsku u Lisabonu, na Jose Alvalade stadionu, s 4-2 u prijateljskom dvoboju.

U prvom poluvremenu Portugal je dominirao te stekao dva pogotka prednosti nakon što je Ruben Dias pogodio u 17. minuti za 1-0, dok je u sudačkoj nadoknadi Diogo Jota realizirao jedanaesterac za 2-0. U 55. minuti bilo je 3-0 za Portugalce nakon pogotka Brune Fernandesa.

Finska je zaprijetila nakon dva brza pogotka te je dvostruki strijelac bio Teemu Pukki u 72. i 77. minuti. Povratak Finaca se nije dogodio jer je u 84. minuti svoj drugi pogodak dao Bruno Fernandes za konačnih 4-2.

Subotnja utakmica Portugala i Hrvatske u Oeirasu počinje u 18.45 sati, a Portugal će na EP igrati u skupini F gdje još igraju Turska, Češka i Gruzija.

U Beču je Austrija s 2-1 bila bolja od Srbije u susretu gdje su svi pogoci postignuti u prvom poluvremenu. Austrija je povela 2-0 nakon golova Wimmera u 10. i Baumgartnera u 13. minuti. Na drugoj strani jedini je strijelac bio Pavlović u 35. minuti.

Na Europskom prvenstvu Austrija će igrati u skupini D gdje su još Francuska, Nizozemska i Poljska, dok je Srbija u skupini C s Engleskom, Danskom i Slovenijom.

Švicarska je u Luzernu s uvjerljivih 4-0 nadigrala Estoniju. U prvom poluvremenu gostujuću mrežu naciljao je samo Zuber u 20. minuti, dok su se u drugom dijelu u strijelce upisivali Amdouni u 47., Elvedi u 63. te Shaqiri koji je u 70. minuti iz jedanaesterca postavio konačnih 4-0.

Na Europskom prvenstvu Švicarska se nalazi u skupini A s domaćinom Njemačkom, Mađarskom i Škotskom.

Ovog utorka Mađarska je gostovala u Dublinu gdje je kod Irske poražena s 1-2. Domaća reprezentacija povela je golom Idaha u 36. minuti, dok je samo četiri minute kasnije izjednačio Lang. Domaći navijači na kraju su se ipak radovali i to u 92. minuti kada je Parrott zabio za konačnih 2-1 Irske.

U Bukureštu su Rumunjska i Bugarska odigrali dvoboj bez golova, a Rumunji će na EURU igrati u skupini E gdje su još smješteni Belgija, Ukrajina i Slovačka.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. lipanj 2024 02:34