StoryEditor
Strani nogometskupljat će donacije

Imenovao ga je osobno Zelenski: ukrajinska nogometna zvijezda Andrij Ševčenko prvi je veleposlanik Zaklade za obnovu i razvoj Ukrajine

20. svibnja 2022. - 15:15

Ukrajinska nogometna zvijezda Andrij Ševčenko (45) postao je prvi veleposlanik Zaklade za obnovu i razvoj Ukrajine.

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenskij imenovao je bivšeg ukrajinskog izbornika za veleposlanika Zaklade za obnovu i razvoj Ukrajine.

- Svojim radom i sportskim uspjesima Andrij je stekao ogromno povjerenje u međunarodnoj areni - napisao je ukrajinski predsjednik na svom Telegram profilu.

- Sada ima novu misiju, ispričati svijetu o događajima u Ukrajini i iskoristiti svoj utjecaj za podizanje međunarodne pomoći. Siguran sam da ćete uspjeti - istaknuo je Zelenskij.

Ševčenko se smatra najboljim nogometašem u ukrajinskoj povijesti. Za nacionalnu vrstu je nastupio 111 puta i postigao 48 golova, a igrao je za kijevski Dynamo, Milan i Chelsea. Nakon igračke karijere okrenuo se trenerskom poslo, a do sada je vodio ukrjinsku reprezentaciju i Genou.

- Putovao sam iz Londona u Kijev kako bih osobno upoznao predsjednika. Predstavljao sam Ukrajinu u međunarodnoj nogometnoj areni dugi niz godina. Danas, kada je moja zemlja razorena ratom, moj prioritet je pomoći Ukrajini, a ne nogometu. Pozivam na donacije - poručio je Ševčenko.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. lipanj 2022 10:52