StoryEditor
Strani nogometnagla odluka

Igrač s najviše nastupa za nizozemsku reprezentaciju objesio kopačke o klin, ali o tome nije obavijestio svog agenta koji mu još uvijek traži angažman

Piše A.J.
13. kolovoza 2019. - 15:45

Wesley Sneijder, nizozemski veznjak s bogatom nogometnom karijerom, objavio je da odlazi u igrački mirovinu.

Izdanak Ajaxove škole, osim za matični klub, igrao je još za Real Madrid, Inter, Galatasaray, Nicu i katarsku Al-Gharafu, a s Nizozemskom je osvojio srebro na Svjetskom prvenstvu u Južnoj Africi 2010 i broncu 2014. godine u Brazilu.

Iste godine u dresu Nerazzurra osvojio je trostruku krunu i bio jedan od glavnih Mourinhovih oslonaca u ekipi. Stoga je nogometnu javnost iznenadila odluka da ga se ne uvrsti u najuži izbor za Zlatnu loptu.

Unatoč kroničnim problemima s koljenom, Sneijder je uspio postati igrač s najviše nastupa za Oranje i time zaradio mjesto u povijesti jedne od najuspješnijih nogometnih nacija.

Nakon prestanka aktivnog igranja, Nizozemac će obnašati funkciju direktora u klubu iz svog rodnog grada - Utrechtu, a zanimljivo je da svoju odluku nije obznanio svom agentu, koji je ostao zatečen viješću koju je saznao iz medija.

- Jako sam se iznenadio da je vijest objavio na ovakav način. Planirao sam sastati se s njim sljedeći četvrtak da porazgovaramo o mogućim opcijama i zajedno donesemo konačnu odluku. On još ima nedovršenog posla u Dohi i postoji nekoliko klubova koji bi ga željeli dovesti te bih mu ih želio predstaviti - izjavio je igračev predstavnik, Guido Albers.

#WESLEY SNEIJDER

Izdvojeno