StoryEditor
Strani nogometproblemi u italiji

Iako nije odgođen, susret Lazija i Torina ipak je upitan: gosti još nisu krenuli put Rima, utakmica bi mogla biti registrirana 3:0 za domaćine

Piše Hina
2. ožujka 2021. - 13:04

Susret 25. kola talijanskog nogometnog prvenstva između Lazija i Torina, koji bi se trebao igrati od 18.30 sati, neće biti odgađan iako je momčad Torina i dalje u obaveznoj samoizolaciji koju su joj odredile lokalne zdravstvene vlasti zbog osam slučajeva zaraze britanskim sojem koronavirusa.

Susret  se treba odigrati za samo sedam sati, no momčad Torina još nije krenula put Rima, a vodstvo natjecanja Lega Serie A objavilo je kako će se dvoboj, ako Torino ne istrči u predviđeno vrijeme na travnjak Olimpijskog stadiona, susret biti registriran rezultatom 3-0 u korist Lazija.

Zbog izbijanja epidemije koronavirusa u momčadi Torina, prošloga je tjedna odgođen susret 24. kola između Torina i Sassuola.

"Po nama bi se utakmica trebal igrati, ali stvari otežava krut stav zdravstvenih vlasti. Također, moramo uzeti u obzir ono što se dogodilo ranije u sezoni kada je Talijanski olimpijski odbor stvorio pravni presedan svojom presudom u slučaju utakmice Juventus - Napoli", kazao je predsjednik Serie A Paolo Dal Pino.

Početkom sezone, u listopadu prošle godine zdrvstvene vlasti u Napulju zabranile su odlazak Napolija u Torino na utakmicu 3. kola protiv Juventusa zbog pojave koronavirusa u momčadi. Vodstvo natjecanja registriralo je neodigranu utakmicu rezultatom 3-0 za Juventus, a Napoli se na takvu odluku žalio te je Garantni odbor Talijanskog olimpijskog odbora (CONI), vrhovno sudbeno tijelo u talijanskom sportu, prihvatilo žalbu Napolitanaca i naredilo da se utakmica odigra u nekom drugom terminu. 

Susret Juventus - Napoli tako još uvijek nije odigran.

item - id = 1081140
related id = 0 -> 1138205
related id = 1 -> 1138179
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. listopad 2021 05:28