StoryEditor
Strani nogometnikoga ne zanimaju

I dok u Hrvatskoj vlada stalna euforija, susjedi su nam dotakli dno: na ključnu utakmicu Srbije u kvalifikacijama došlo je svega tri tisuće gledatelja

19. studenog 2019. - 12:17

U Hrvatskoj vlada euforija za nogometnom reprezentacijom, a kod naših istočnih susjeda Srba, sasvim obratno. Bojkot "fudbalera" ili totalna nezainteresiranost kao posljedica razočaranja.

Samo 3000 gledatelja na beogradskoj Marakani ispratilo je 2:2 svoje Srbije s Ukrajinom. Istina, imali su tek teoretske izglede da prođu na Euro, ako Luksemburg iznenadi Portugal, ali svejedno. U većem broju trebali su odgledati Ukrajinu koju vodi Andrij Švečenko i ima nekolicinu dobrih igrača.

Igralo se nedjeljom u 15 sati, nije bilo ni kiše, ni snijega, ni hladnoće, idealni uvjeti i termin, pa opet ništa. Mizerna posjeta za reprezentaciju takve tradicije i reputacije.

- Nije to za nas iznenađenje, naša publika je razočarana serijom neuspjeha i postala je indiferentna. Da, može se reći da je to i bojkot - kaže nam iz Beograda kolega novinar, slobodni reporter Vladimir Novak.

- U pravilu se već dugo igra slabo i nema uspjeha i tako interes okopni. Kad igraju europske utakmice Crvena zvezda i Partizan, onda su stadioni puni, a reprezentacija kod nas niti nema izgrađen kult, nema ni službenu navijačku skupinu kako to imaju na primjer Hrvatska ili Bosna i Hercegovina. Navijači jedino dođu iz dijaspore. Najbolje bi bilo da nam reprezentacija igra u Beču, tamo ima mnogo Srba u dijaspori i oni bi to s s užitkom gledali.

Dodao je:

- Ništa nije pomoglo, ni idealno vrijeme, ni jeftine cijene ulaznica. Moglo se ući za 400 dinara, a to su vam dvije-tri kave u kafiću. Zadnji put se reprezentacija masovno i s ljubavlju pratila kad je Radomir Antić vodio i odveo na Mundijal u Južnu Afriku, prije deset godina. Nakon toga, malo dobra smo vidjeli – rekao nam je Vlada Novak.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. svibanj 2021 10:04