StoryEditorOCM

Hvala Romelu: promašio je i više nego tri kapitalne šanse u drugom dijelu nakon što je uveden s klupe

Piše Slaven Alfirević
1. prosinca 2022. - 23:40

Hvala Lukaku, Romelu je za Belgiju bio tragičar, promašio je i više nego tri kapitalne šanse u drugom dijelu nakon što je uveden s klupe.

Belgija nas je u finišu sabila na polovicu, u kazneni prostor. Teško smo (pro)živjeli završnicu. To je dosta uništilo dojam o našoj više-manje urednoj igri tijekom većeg dijela utakmice, finiš nas je deprimirao, prestrašio, ali nas nije oštetio.

Prošli smo dalje, to je najvažnije, ostat će u dugom sjećanju kako je Gvardiol skinuo loptu s kopačke Lukakuu i spriječio ga da poentira... Hvala i Gvardiolu.

Prije toga Lukaku je i vratnicu uzdrmao u 60. minuti.

Čudo je da nam se mreža nije zatresla, ali je činjenica da je ranije i Courtois imao posla, branio je nekoliko udaraca.

Nakon što naši nisu zabili, poveli, nervoza nas je uvela u finiš u kojem su se Belgijci bacili na sve-ili ništa, srećom po nas, nisu uspjeli...

U 15. minuti dosuđen je kazneni udarac za Hrvatsku i tu nema dvojbe da je Carrasco Kramarića udario, zapeo mu nogu, ali je VAR dozvao suca Taylora da pregleda centaršut koji je prethodio penalu. Otkrili su „milimetarsko” zaleđe Lovrena, rame mu je bilo ispred „linije igre”, utjecao je na igru i kazneni udarac je poništen. A već se Modrić namjestio na bijelu točku da se sučeli klupskom kolegi Courtoisu iz Reala. Igra se, naprotiv, nastavila indirektom za Belgiju.

U nastavku su se dogodila prava uzbuđenja, s naglaskom na finiš i belgijski juriš, ali je nekim čudom, naša mreža ostala netaknuta i plasirali su se naši u osminu finala!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
06. lipanj 2023 21:33