StoryEditorOCM
Strani nogometoštra osuda

Huligani ozlijedili bolesnog dječaka i zapalili mu dres, oglasio se klub: ‘Ništa ne može opravdati ovakvo ponašanje‘

Piše Sport SD
4. lipnja 2023. - 14:23

Francuski prvoligaš Ajaccio objavio je priopćenje o nemilom događaju kada su njihovi ‘navijači‘ tijekom utakmice s Marseilleom napali osmogodišnjeg dječaka koji ima tumor na mozgu.

Dječak Kenzo ozlijeđen je u napadu desetak domaćih navijača, a njegov otac dobio je dva udarca nakon čega su im skinuli i zapalili dresove Marseillea.

Navijači dvaju francuskih klubova sukobili su se i uoči utakmice, a jedna francuska tv novinarka ozlijeđena je u tom okršaju.

- AC Ajaccio je 25. travnja imao zadovoljstvo ugostiti malog Kenza, koji ima tumor na mozgu. San mu je bio sresti igrače Marseillea, kluba iz njegova grada. Kenzo i njegova obitelj pozvani su kako bi dječak mogao ostvariti san koji se ubrzo pretvorio u noćnu moru. Kenza i njegovu obitelji koji su došli u dresovima Marseillea sramotno su napali pojedinci.

- Ti napadači ni na koji način ne predstavljaju vrijednosti našeg kluba. Ništa ne može opravdati ovakvo ponašanje,  najoštrije osuđujemo ovaj napad. AC Ajaccio će otkriti detalje ove sramote. Čim naše službe identificiraju krivce, podnijet ćemo tužbu protiv njih. Surađujemo s malim Kenzom i njegovim roditeljima, stoji u priopćenju francuskog kluba.

Dječakova majka za francuske medije izjavila je da je Kenzo tijekom napada udario glavom u zid i da ima traume zbog nemilog događaja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 16:47