StoryEditorOCM
Strani nogometpišu mediji

Hrvatski trener potjeran s klupe srpskog prvoligaša! Presudila mu blamaža u Europi, nije izdržao ni dva mjeseca

Piše SN
30. kolovoza 2024. - 14:10

Dean Klafurić više nije trener srpskog prvoligaša TSC Bačke Topole, prenose Sportske novosti pisanje Mozart Sporta. Hrvatskog je trenera posla je koštao težak poraz u play-offu Europske lige, gdje je TSC s ukupnih 8:1 poražen od Maccabi Tel Aviva, ali i neuvjerljivi rezultati na otvaranju prvenstva.

Da stvar po Klafurića bude gora, ponizio ga je baš bivši trener TSC-a, Žarko Lazetić, koji je sa srpskim klubom proteklih sezona ostvarivao sjajne rezultate, no koji je koncem protekle sezone odlučio napustiti Srbiju i zaputiti se upravo u Izrael. Na njegovo mjesto došao je Klafurić koji se tako na klupi TSC zadržao tek dva mjeseca.

Iako su solidno odigrane pripreme nagovještavale dobar ulazak u sezonu, tek dvije pobjede u uvodnih pet kola srpske Super lige, odnosno ‘blamaža‘ protiv Maccabija pokazali su se presudnim za 52-godišnjeg hrvatskog stratega. Iza Klafurića je sada već bogata trenerska karijera, u kojoj je, nakon niza angažmana u ulozi pomoćnog trenera, vodio Legiju Varšavu, Hrvatski Dragovoljac, Ethnikos, Slaven Belupo, Honved, Velež i spomenuti TSC.

image
Mateusz Wlodarczyk/Nurphoto Via Afp

Već kod samog dolaska u TSC, odnosno odlaska iz Mostara, Klafurić je zadobio dosta pažnje. Njegovo napuštanje Veleža došlo je kao ‘grom iz vedra neba‘, navijače mostarskog kluba ta je odluka šokirala, a Klafurić je naknadno otkrio da su postupna razilaženja u razmišljanjima dovela do toga da sporazumno raskine ugovor s klubom. Svoj novi angažman u Srbiji Klafurić je najavljivao s entuzijazmom, međutim vjerojatno nije mogao ni slutiti da će već u kolovozu njegovo trenersko ime biti slobodno na tržištu.

Ime novog trenera TSC još nije poznato, a klub će na nedjeljnom gostovanju kod Mladosti predvoditi dosadašnji pomoćni trener Boris Žmukić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
15. rujan 2024 05:05