StoryEditorOCM
Strani nogometnema sreće

Hrvat u Premier ligi zaradio potres mozga, trener bijesan: ‘Ne želim šutjeti, ovo ne smije proći tek tako‘

Piše Marko Crnjak/SN
2. veljače 2024. - 17:56

Praznovjernici bi rekli da postoji nešto prokleto u tim crveno-bijelim šarama i hrvatskim predstavnicima u Engleskoj. Nisu donijele sreću Mislavu Oršiću u Southamptonu, a ni Ivo Grbić nema mnogo razloga za slavlje u početnim danima angažmana u Sheffield Unitedu, pišu Sportske novosti.

Hrvatski vratar na debiju je ni kriv ni dužan primio pet ‘komada‘ od Brightona (2:5), a a u prošlom kolu morao je prije vremena napustiti igru. Grbić je na gostovanju kod Crystal Palacea (2:3) izašao iz igre u 52. minuti. U sudaru s napadačem Jean-Phillipeom Matetom naš je golman izvukao deblji kraj primivši težak udarac u glavu.

Klupski liječnici Sheffielda odmah su krenuli u akciju i nekoliko minuta pružali pomoć Grbiću, koji je želio nastaviti meč, no rečeno mu je da mora napustiti igru zbog sumnje na potres mozga. Zatim je Grbić odradio preglede, ali Sheffield na službenim stranicama ne navodi o kakvoj se ozljedi radi. Ipak, riječi trenera Chrisa Wildera potvrdile su da je riječ o potresu mozga, prenosi BBC.

- Grbić je izvan pogona, pravila u slučaju potresa mozga stupaju na snagu, zato gubimo vratara na sedam do 12 dana. To je razočaravajuće - kazao je Wilder na jučerašnjoj press-konferenciji, dodavši da je zamjenski golman Wes Foderingham "dovoljno profesionalan da nadomjesti Grbićev izostanak".

Wilder je potom iskritizirao englesko suđenje. Naljutilo ga je što Mateta zbog prekršaja nad Grbićem nije zaradio ni žuti karton te tvrdi da njegovi igrači nisu dovoljno zaštićeni. Najavio da će povodom toga razgovarati i s predstavnicima engleske sudačke organizacije (PGMOL).

- Radi se o odlukama ili laganim prekršajima koji jednostavno idu protiv nas. Ne govorim o posljednjih 10 utakmica, to se događa već duže razdoblje. Možda suci misle da će Sheffield ispasti iz lige, pa se ne moraju previše uzrujavati oko naših utakmica - nastavio je Wilder.

Poručio je i da je sudac u ogledu s Palaceom - Tony Harrington - "smiješan tip", a iskritizirao je i njegove pomoćnike.

- Ne želim šutjeti, ovi problemi neće samo tako proći ispod radara. Razgovarao sam s Harringtonom i sve mu rekao, a jedan od njegovih pomoćnik za to vrijeme je jeo sendvič! Smatram to potpunim nedostatkom poštovanja. Nadam se da je uživao u tom sendviču... Većina navijača Sheffielda misli i osjeća isto što i ja, ovo govorim u ime svog kluba. I kada sam dolazio ovdje, rečeno mi je "Spremi se, sve male i lake odluke ići će protiv vas". S moje točke gledišta, to je jako razočaravajuće - zaokružio je Wilder.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 16:43