StoryEditorOCM
Strani nogometužas u milanu

Horor scene uoči dvoboja Lige prvaka! Navijač izboden na ulici pred očima sina: ‘Ranili su ga dok je ležao na tlu‘

Piše Mladen Bariša/SN
19. rujna 2023. - 15:05

Dok Talijani na društvenim mrežama plasiraju snimke pijanih navijača Newcastlea, koji je kližu po trbuhu milanskim ulicama, engleski mediji objavljuju - breaking news: fan "svraka" izboden u Milanu!

Navijač Newcastle Uniteda 58-godišnji Eddie McKay bio je u društvu sina i prijatelja kada ih je u ponedjeljak navečer napala skupina od sedam ili osam zamaskiranih tipova. McKay je tom prigodom zadobio ubodne rane na rukama i leđima budući da je pokušao pobjeći napadačima. Nalazi se u bolnici, a prema liječničkim izvješćima, njegovo je stanje stabilno, pišu Sportske novosti.

Nakon napada na svog navijača priopćenjem se oglasio i engleski klub:"Duboko smo zabrinuti zbog vijesti da je naš navijač ozbiljno ozlijeđen u ponedjeljak navečer i kroz kontakte s lokalnim vlastima nastojimo rasvijetliti okolnosti događaja. Naše su misli u ovim trenucima s unesrećenim navijačem i njegovom obitelji. Želimo mu potpuni i brzi oporavak".

Obitelj ranjenog Newcastleovog navijača na putu je za Milano, a kći Rachel McKay za Sky Sports News je izjavila:

- Tata je stabilno, ali je u šoku. Užasnut je što propušta utakmicu, ali želi da svi drugi navijači njegovog kluba budu sigurni i svjesni situacije. Htio je pobjeći napadačima, ali kako je nedavno imao dvije operacije koljena, pao je i napadači su ga ranili dok je ležao na tlu. Moj brat je s njim. I on je u šoku. Nitko od nas nije spavao prošlu noć.

Talijanska policija, za sada, nije ponudila nikakvo konkretno priopćenje vezano uz ovaj incident. Izrazili su tek nedoumicu – je li napad bio iz nogometnih pobuda ili nekih drugih razloga?

Newcastle United igra utakmicu Lige prvaka nakon dvadeset godina. Engleski je klub za svoje navijače dobio četiri tisuće ulaznica (5% kapaciteta stadiona), ali prema medijskim informacijama, u Milano ih je doputovalo puno više.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
07. svibanj 2024 19:57