StoryEditorOCM
Strani nogometpresudio japan

Hansi Flick više nije izbornik njemačke nogometne reprezentacije

Piše Hina
10. rujna 2023. - 18:17

Hansi Flick više nije izbornik njemačke nogometne reprezentacije, vodstvo domaćina EURA koji će se održati sljedeće godine izgubilo je strpljenje sa 58-godišnjim stručnjakom nakon niza loših rezultata u ovogodišnjim prijateljskim utakmicama koji je kulminirao domaćim 1-4 porazom od Japana.

Tako je Flick, koji je 2020. godine s Bayernom osvojio Ligu prvaka, morao napustiti izborničku dužnost nakon samo malo više od dvije godine, na klupu "elfa" je stigao 1. kolovoza 2021.

U tom je razdoblju Flick vodio Njemačku u 25 utakmica, a ostvario je samo 12 pobjeda, od toga tek četiri u u posljednjih 17 susreta.

Krajem prošle godine Njemačka je ispala sa Svjetskog prvenstva u Katru već nakon natjecanja po skupinama, a u šest ovogodišnjih prijateljskih utakmica ostvarila je tek jednu pobjedu, 25. ožujka protiv Perua. Uslijedio je poraz od Belgije pa remi s Ukrajinom da bi u posljednje tri utakmice Njemačka gubila od Poljske, Kolumbije i Japana postigavši pritom samo jedan gol.

"Tijela DFB-a dijele isto viđenje kako nacionalna momčad treba novi impuls. S EUROM na vidiku trebamo entuzijastično raspoloženje i pouzdanje", objavio je predsjednik DFB-a  Bernd Neuendorf.

Njemačku u utorak očekuje prijateljska utakmica protiv svjetskog doprvaka Francuske u Dortmundu, a reprezentaciju će u tom dvoboju voditi sportski direktor Rudi Voeller, koji je bio izbornik od 2000. do 2004.

"Sada je najvažnije dovesti izbornika koji u kratkom razdoblju može pripremiti momčad za EURO", kazao je Voeller.

 

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 11:17