StoryEditor

Grad Leicester mogao bi završiti u karanteni, upitna utakmica u subotu: Ništa se nije promijenilo u smislu kako smo dosad radili u ovoj situaciji

Piše Hina
30. lipnja 2020. - 18:50
Tim Keeton/AFP

Subotnja utakmica 32. kola engleskog prvenstva Leicester City - Crystal Palace pod znakom je pitanja jer bi grad Leicester uskoro mogao završiti u karanteni zbog porasta broja oboljelih od koronavirusa.

Ministar zdravstva Matt Hancock u utorak je najavio kako će Velika Britanija uskoro predstaviti zakonske izmjene i uvesti karantenu u Leicesteru nakon što je u tom gradu prošli tjedan zabilježeno 10 posto svih novozaraženih u zemlji. Hancock je istaknuo da će se škole i trgovine, koje ne prodaju osnovne namirnice, morati zatvoriti te je pozvao ljude da ne putuju u taj grad ili iz njega.

Postoji zabrinutosti može li se igrati na stadionu King Power gdje bi Leicester City u subotu trebao ugostiti Crystal Palace. Šef Premijer lige Richard Masters priznao je da nije siguran što će se učiniti, a Savjetodavni odbor za sigurnost (SAG) sastat će uskoro kako bi razgovarao o utakmici.

Postoje opcija da se dvoboj "lisica" i "orlova" odgodi ili da se igra na neutralnom terenu. Menadžer Brendan Rodgers još uvijek se nada da će se igra igrati na domaćem terenu. 

- Ništa se nije promijenilo u smislu kako smo dosad radili u ovoj situaciji - rekao je Rodgers.

Leicester City se nalazi na trećem mjestu engleskog prvenstva sa 55 bodova, a stepenicu iza njega je Chelsea sa 54 boda. Za plasman u Ligu prvaka bore se i Wolverhampton (52), Manchester United (49), Tottenham (45)... Prva dva mjesta su osigurana za prvaka Lioverpool (86) i doprvaka Manchester City (63).

#LEICESTER

Izdvojeno

07. srpanj 2020 08:07