StoryEditor
Strani nogometsjednica eca-e

Golemo priznanje: članice uprave zagrebačkog Dinama izabrana u izvršni odbor Europskog udruženja klubova i postala tek druga žena u povijesti kojoj je to uspjelo

Piše PSD
10. rujna 2019. - 16:05

Amra Peternel, članica uprave zagrebačkog Dinama, izabrana je u izvršni odbor ECA-e (Europsko udruženje klubova) i time postala tek druga žena u povijesti kojoj je to uspjelo.

ECA je osnovana 2008. godine od strane 16 klubova među kojima je bio i Dinamo, a posljednjih godina zaslužila je veliki respekt UEFA-a koja gotovo da više i ne donosi odluke koje se tiču klupskih natjecanja bez konzultacija s njenim članovima.

Peternel nije krila zadovoljstvo te je izjavila:

"Silno sam ponosna zbog ovog trenutka. Velika je čast biti izabrana u krovno operativno tijelo velike i moćne organizacije poput ECA-e koja predstavlja europske klubove i vodi ih u bolju budućnost. Dolazim iz Dinama koji je prije 11 godina bio jedan od osnivača ove organizacije, ali i kluba koji je svjetski rekorder po broju igrača koji su nastupali u finalu SP-a, a da su prošli kroz sustav kluba.

I to je dokaz kako relativno mali klubovi u europskim okvirima mogu dati veliki obol europskom i svjetskom nogometu. Želim se zahvaliti svojim kolegama koji su glasali za mene i koji vjeruju da ću zastupati njihove stavove u izvršnom odboru. I ovim putem im poručujem kako ću raditi u najboljem interesu, skupa s predsjednikom Agnellijem i ostalim članovima Izvršnog odbora, da omogućim 'malim' klubovima jednake šanse u kreiranju budućnosti nogometa."

Dodajmo još i to da je na sjednici koja je održana danas aktualni predsjednik Andrea Agnelli dobio mandat na još četiri godine.

Izdvojeno

11. srpanj 2020 10:20