StoryEditor
Strani nogometjavni poziv

Godine im nimalo ne smetaju, navijači poručili Kovaču: ‘Vratite nam Mandžukića, najbolja je moguća podrška Lewandowskom’

Piše JL
17. kolovoza 2019. - 12:49
2018-12-22T201029Z_1105460334_RC149E9FD010_RTRMADP_3_SOCCER-ITALY-JUV-ROM.JPG

Treba li Bayern do kraja prijelaznog roka vratiti Marija Mandžukića? To pita u četvrtak minhenski Tageszeitung čitatelje u online anketi. Bayern je njemački velikan koji se sprema u lov na osmi uzastopni bundesligaški naslov, a Mandžukić napadač koji je zagazio u 34. ljeto pa njegova dob sve više odbija europske velikane, ali sudionici ankete ne razbijaju glavu tom sitnicom i plebiscitarno navijaju za Hrvata.

Gotovo 70 posto njih odgovara - vratite ga, još uvijek je najbolja moguća podrška Robertu Lewandowskom. Samo 11 posto posjetitelja TZ-ove stranice izjasnilo se za odgovor “više bih volio u momčadi vidjeti Leroya Sanea”.

Bundesligaški transferni prozor ostaje otvoren do 2. rujna, a mogućnost da Mandžukić dotad osvane u Sabener Strasse svakim danom postaje sve ozbiljnija. Juventusov napadač favorit je navijača koji pamte njegove dvije blistave sezone i Ligu prvaka osvojenu na Wembleyu 2013. godine i “libling” je menadžerskog dvojca Hoeness i Rummenige, a njih dvojica (između ostalog) nisu zaboravila da se Mandžukić džentlmenski oprostio od kluba jednom kada je shvatio da ga Pep Guardiola ne šmeka.

Na koncu, za Mandžukića radi i hrvatsko zaleđe, nimalo zanemariv argument u priči ako u obzir uzmete da je Niko Kovač glavni arhitekt momčad, a Bayern jedan od najpopularnijih hrvatskih klubova uopće.

Izdvojeno

14. kolovoz 2020 04:46