StoryEditorOCM
Strani nogometgostujući kantun

Gattusov sunarodnjak najavio susret na Poljudu: ‘Tko vam ne kaže da želi pobjedu laže vas‘

Piše Krešimir Milić
24. srpnja 2024. - 19:57

HB Torshavn bit će prvi protivnik Hajduka ove sezone. U 2. pretkolu Konferencijske lige prvi susret igra se na Poljudu, a nakon što je ranije utakmicu najavio trener ‘bijelih‘ Gennaro Gattuso, konferenciju za medije je održao i njegov sunarodnjak Adolfo Sormani koji vodi momčad s Farskih otoka.

- Moje očekivanje je da zadržimo identitet i ponos. Ne želim vidjeti da to igrači izgube. Hajduk je kvalitetna momčad, znamo da su jako iskusni, ali ništa se ne mijenja u našem mentalitetu. Mi želimo pobijediti i došli smo odigrati ravnopravnu utakmicu.

Tko je za vas najopasniji igrač Hajduka?

- Uvijek gledam nogomet kao timsku igru. Zato mislim da su svi igrači važni te da Hajduk ima puno jako dobrih igrača. Poput Perišića na primjer. Međutim ponavljam, nogomet je timska igra u kojoj ne pobjeđuju pojedinci.

Rekli ste da dolazite u Split po pobjedu za klupske kanale...

- Ne znam nikoga da želi izgubiti utakmicu. Ako nađete trenera koji će vam to kazati mislim da vam laže. To je dio utakmice. Kad vidimo da su bolji od nas aplaudirat ćemo im, ali cijeli smisao igre je pobijediti.

Gattuso?

- Svi znaju za njega i imam puno respekta prema njemu kao čovjeku. Zato što je iskren kad govori i mislim da je rijetkost pronaći ljude kao on u nogometu. Svi ga respektiraju.

Imate jednog igrača koji je efikasniji od drugih, riječ je o Akiju Samuelsenu, je li on najveća zvijezda?

- Kao pojedinac ne može ništa, ali kad razmišljamo kao momčad možemo puno. Trebamo igrati jedinstveni, jer pojedinac ne može pobijediti utakmicu. Velika je razlika između nas i Hajduka i zato moramo biti momčad - zaključio je Sormani, a nakon njega je na pitanja odgovarao Viljormur Davidsen, dokapetan HB Torshavna.

Što očekujete od utakmice?

- Znamo da će biti teško, ali pripremali smo se za ovo. Trenirali smo jako i spremni smo za sutra. Jako smo uzbuđeni.

Kakvu atmosferu očekujete? Imate li mogućnost prilagoditi se ovim vremenskim uvjetima i mislite li da će to više ići na ruku Hajduku?

- Naravno da je jako vruće, a ovo je prekrasna država. U dobroj smo formi i očekujemo da će biti sutra vruće. Igrati u atmosferi pred 30 tisuća ljudi je sjajna stvar, to je motivacija za svakog nogometaša.

Igrali ste u Danskoj pred više gledatelja...

- Istina, igrali smo na stadionima gdje ima puno gledatelja. To je i razlog zašto igramo nogomet. Vjerujem da će i sutra biti odlična atmosfera - zaključio je Davidsen.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
08. rujan 2024 01:33