StoryEditor

Flamengo na udaru kritika zbog kršenja gradskih odredbi: klub može testirati igrače na koronavirus, ali trening nije dozvoljen

Piše Hina
21. svibnja 2020. - 16:30
Mauro Pimentel/AFP

Južnoamerički nogometni prvak Flamengo našao se na udaru kritika zbog povratka na trening, premda gradske vlasti Rio de Janeira nisu dopustile klubovima ponovno vježbanje.

- Flamengo je obaviješten da sve aktivnosti moraju biti obustavljene do 25. svibnja - poručile su zdravstvene vlasti Rio de Janeira.

U izjavi se kaže da klub može testirati igrače na koronavirus, ali da trening nije dozvoljen. Flamengo, koji je prošle godine osvojio Copa Libertadores i brazilski naslov prvaka, je odbio komentirati obavijest. Nogometna natjecanja u Brazilu su prekinuta sredinom ožujka i za sada nije određen datum za ponovno pokretanje sezone.

Brazil bilježi ubrzano širenje virusa, no brazilski predsjednik Bolsonaro umanjuje rizik od bolesti i kritizira guvernere saveznih država zbog mjera izolacije. Brazilski predsjednik pritom je kazao kako je gospodarska šteta od zatvaranja i ograničavanja poslovanja gora od same bolesti. U Brazilu je do sada od koronavirusa umrlo oko 19.000 osoba, što je najviše u Južnoj Americi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

23. rujan 2020 15:12