StoryEditorOCM
Strani nogometnovi problemi

Finale Copa Libertadores seli iz Santiaga zbog nasilnih prosvjeda, Čile otkazao i prijateljsku utakmicu s Bolivijom

6. studenog 2019. - 11:12

Iako je prije dva tjedna Južnoamerički nogometni savez (CONMEBOL) objavio da će se posljednja utakmica Copa Libertadores, južnoameričke verzije Lige prvaka, igrati u Santiagu, glavnom gradu Čilea, sada je odlučeno da se zbog nasilnih prosvjeda u toj zemlji finale preseli u Peru.

Tako će se finale između brazilskog Flamenga i branitelja naslova argentinskog prvaka River Platea igrati u Limi 23. studenog.

"Ovakvu smo odluku donijeli na temelju peruanske ponude i sigurnosti koju oni tu mogu pružiti", objavio je CONMEBOL objašnjavajući da su se na ovakav potez odlučili uzevši u obzir sigurnost igrača, navijača i sudaca.

Čileanski nogometni savez otkazao je i prijateljski obračun s Bolivijom, 15. studenog, jer se u Čileu održavaju nasilni prosvjedi zbog loših socijalnih uvjeta u zemlji.

Ovo je ujedno i prvi put u povijesti da će se pobjednik Kupa Libertadores odlučiti u jednoj finalnoj utakmici.

Prošlogodišnje finale između Boca Juniorsa i River Plate je igrano u Madridu zbog nereda navijača Rivera koji su napali autobus Boce i ozlijedili nekoliko igrača. Prva utakmica igrana na La Bomboneri završena je rezultatom 2-2, a u Madridu je slavio River sa 3-1.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. ožujak 2023 13:56