StoryEditor
Strani nogometTransparentnost

FIFA se maksimalno otvara gledateljima: navijači će na SP u Rusiji moći uživo pratiti VAR analizu

Piše Hina
19. travnja 2018. - 16:09
2018-04-14T095429Z_914104661_UP1EE4E0RISGH_RTRMADP_3_SOCCER-WORLDCUP-CITIES.JPG

Kada na Svjetskom prvenstvu u Rusiji, koje počinje 14. lipnja, suci budu koristili kao pomoć u spornim situacijama videoanalizu (VAR), navijači će to moći pratiti uživo na velikom ekranu na stadionima, rečeno je na seminaru koji se održava u Firenci.FIFA na taj način želi jasno predstaviti odluke sudaca navijačima.

- Naravno, svjesni smo važnosti komunikacije i unutar i izvan stadiona - rekao je Sebastian Runge koji je danas zadužen za inovacije u FIFA-i na seminaru u Firenci.

- Prikazat ćemo sve grafike i usporene snimke bilo koje sporne situacije na velikim ekranima na stadionu - dodao je Runge.

Sva komunikacija na utakmicama na SP u Rusiji bit će poslana jednoj osobi u tzv. Sobu za analizu videa. Ta bi osoba trebala imati uvid u sve događaje, trebala bi vidjeti što sudac vidi i čuti svu njegovu komunikaciju s pomoćnicima. Ta će osoba pružiti relevantne informacije što je prije moguće i komentatorima i onima koji su odgovorni za ekrane na stadionima. Tumačenje videozapisa također će se moći pratiti na web stranici FIFA-e, aplikaciji Fifini i na televizijskim ekranima širom svijeta, otkrio je Runge.

#RUSIJA#SP#VIDEO TEHNOLOGIJA#VAR

Izdvojeno

07. srpanj 2020 04:27