StoryEditorOCM
Strani nogometkakav ‘transfer‘

Engleska trenerska ikona želi vratiti Kranjčara iz mirovine i dovesti u ‘najgori‘ klub na svijetu

Piše Sport SD
5. prosinca 2023. - 15:53

Vidjeti ponovno Niku Kranjčara na terenu, barem kako izvodi prekid, bila bi možda želja svakog ljubitelja nogometa. Sličnu želju ima i Harry Redknapp, njegov nekadašnji trener s kojim je najviše surađivao.

Kranjčar danas radi kao pomoćni trener u juniorskoj reprezentaciji Hrvatske, a igračku karijeru je završio 2018. godine. Igračku karijeru je 39-godišnji Kranjčar proveo igrajući za Dinamo, Hajduk, Portsmouth, Tottenham, Dinamo Kijev, QPR, New York Cosmos i Rangerse, a za Hrvatsku je u 81 utakmici zabio 15 golova.

Nije nikad bila tajna koliko 76-godišnji Redknapp obožava Kranjčara. Surađivali su u Portsmouthu, a kasnije u Tottenhamu i QPR-u. Redknappu je bilo dosadno u mirovini pa je odlučio prihvatiti se novog izazova, a riječ je o preuzimanju klupe velškog niželigaša Cwm Albiona. Taj klub traži način kako pobjeđivati, a u tome bi im trebao pomoći proslavljeni trener.

U posljednjih deset godina stekli su epitet najgore momčadi na svijetu primivši u svakoj utakmici gol. Po dolasku na klupu ovog kluba Redknapp je obećao da će pokušati dovesti svog miljenika Niku, a i još neka poznata imena.

- Kada su me pozvali, nisam znao što da očekujem. Momčad ima gol-razliku od minus 191 i to mi je zapalo za oko. Ipak, nakon sastanka s momcima vidio sam posvećenost. Vratit ćemo Niku Kranjčara na teren. Dovest ćemo nekoliko jakih imena - rekao je Redknapp.

Oglasio se i na društvenim mrežama s isprikom supruzi Sandri.

- Oprosti, ostao je još ovaj posao. Idem pokušati preokrenuti sudbinu ovog kluba. Ovo mi je najteža zadaća.

Sve što bude radio u velškom klubu bit će zabilježeno u showu Spacesavers, a iz kluba su istaknuli veliko zadovoljstvo njegovim dolaskom. U karijeri je vodio West Ham, Bournemouth, Portsmouth, Southampton, Tottenham, QPR, Birmingham i reprezentaciju Jordana, a u mirovini je bio posljednjih šest godina.  

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 18:01