StoryEditorOCM
Strani nogometjoš nije gotovo

Edinu Džeki se ovo sigurno neće svidjeti: Feneru stižu dva napadača, a Mourinho ga vidi kao ‘zlatnu pričuvu‘

Piše R. R.
12. srpnja 2024. - 19:19

Portugalski stručnjak Jose Mourinho počeo je s radom u turskom velikanu Fenerbahčeu. Glavni cilj je titula prvaka koju istanbulski klub čeka još od 2014. godine, a ‘The Special one‘ je dobio odriješene ruke u sastavljanju ekipe.

Mourinho ima plan kako doći do titule. Odmah je krenuo u osvježavanje momčadi, prvi koji bi trebao pojačati redove turskog velikana je Francuz Allan Saint-Maximin.

No Portugalac želi i najmanje još dva napadača, Jedan od njih je već dogovoren, a to je iskusni turski reprezentativac Cenk Tosun, dok bi uskoro u Istanbul mogao stići i Marokanac Youssef En-Nesyri koji bi trebao biti prva opcija na poziciji ‘devetke‘ 

Jose Mourinho je navodno u razgovoru s Edinom Džekom otvoreno kazao da će biti druga napadačka opcija u narednoj sezoni, novinar blizak Feneru Yagiz Sabuncuoglu tvrdi da će En-Nesyri biti prvi izbor, zatim Edin Džeko, a treći centralni napadač je Cenk Tosun. Očigledno je da Mourinho smatra da bi mu Džeko bio korisniji kao „zlatni joker“ s klupe. Pitanje je sada hoće li se takva uloga dopasti Džeki koji je, osim u Manchester Cityju, uglavnom bio prvi izbor u napadu.

Džeko se u prethodnih mjesec dana povezivao s odlaskom iz Fenerbahčea. Odbio je ponudu Hajduka, ali još uvijek ima pozive iz Saudijske Arabije. Ono što se sada zna je da Mourinho računa na njegove usluge. Zatražio je da ostane u klubu, no odluku da bude tek drugi napadač u rotaciji neće lako prihvatiti. Ili nam se to samo čini tako.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
07. rujan 2024 10:04