StoryEditorOCM
Strani nogometoštra mjera

Drastična odluka Premier lige: Dvostrukom prvaku Europe oduzeli bodove i gurnuli ga u zonu ispadanja

Piše SN
18. ožujka 2024. - 17:09

Veliki problemi pogodili su Nottingham Forest. Ovaj slavni engleski klub kažnjen je s oduzimanjem četiri boda te se sada nalazi u zoni ispadanja.

Slavni ‘Šumari‘ su kažnjeni zbog kršenja financijskih pravila Premier League u zimskom prijelaznom roku. Istraga je pokazala kako su van pravila igrali Nottingham Forest i Everton koji je već dobio svoju kaznu. Prvotno je ona iznosila 10 bodova da bi kasnije bila smanjena na šest. Nottingham Forest je dobio nešto blažu kaznu, a iz kluba su već najavili žalbu na nju.

S ovom kaznom Nottingham Forest je pao na 18. mjesto Premier League s 21 bodom, jednim manje od Lutona koji ga je sada prestigao. Do kraja sezone ostalo je još devet utakmica.

Ovaj je klub ušao u povijest po tome što je samo jednom osvojio naslov prvaka Engleske, a dva puta je bio na krovu Europe. Nakon što je bio najbolji u Engleskoj 1978. godine, sljedeće je osvojio tadašnji Kup prvaka pobijedivši u finalu Malmö s 1:0. Kao branitelj naslova igrao je opet u Kupu prvaka u sezoni 1979./80. te opet bio najbolji. Tada su slavili protiv HSV-a, a rezultat je opet bio 1:0.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 05:17