StoryEditorOCM
Strani nogometveliki prijatelji

Dok najtrofejniji nogometaš u povijesti čeka suđenje za silovanje, Neymar mu je pomogao ‘isplatiti‘ žrtvu

Piše SPORT SD
10. siječnja 2024. - 14:38

Bivšem igraču Barcelone Daniju Alvesu u veljači će početi suđenje za optužbu da je silovao ženu u noćnom klubu u Barceloni prije godinu dana. Ako mu se dokaže krivnja, Alvesu prijeti između osam i 10 godina zatvora. Žrtva traži odštetu od 150.000 eura za "fizičke i psihičke" posljedice nakon navodnog silovanja u noćnom klub, pišu Sportske novosti.

Kako prenose brazilski mediji, Alves je u očaju kontaktirao bivšeg suigrača iz Barcelone, PSG-a i reprezentacije, Neymara. Zamolio ga je za financijsku i pravnu pomoć, a vrlo brzo mu je uplaćeno 150.000 eura za plaćanje novčane kazne pod nazivom "ublažavanje odštete za počinjenu štetu".

image
AFP

Osim novca, Alves je dobio i novog odvjetnika, a i u tome je posredovao Neymar. Novim opunomoćenikom imenovao je Gustava Xista jednog od najstarijih pravnih zastupnika tvrtke Neymarovog oca.

Osim samog Alvesa, koji je inače poznat i kao najtrofejniji nogometaš u povijeti, u slučaj se uvukla i njegova majka, Lucia Alves koja je objavila video kojim je željela diskreditirati žrtvu. Sada i njoj prijeti kazna od tri mjeseca do godine dana zatvora zbog kompromitiranja suđenja i kršenja žrtvinog prava na anonimnost.

Slučaj će biti riješen početkom veljače kada je zakazano suđenje proslavljenom Brazilcu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 11:59