StoryEditorOCM
Strani nogometnovi izbornik

Dobar posao u Engleskoj: plaća je dvostruko manja nego u Chelseaju, ali čeka ga bogatstvo ako osvoji naslov

Piše Sport SD
17. listopada 2024. - 07:32

Nijemac Thomas Tuchel (51), bivši trener PSG-a, Chelseaja i minhenskog Bayerna, novi je engleski izbornik i tu će dužnost preuzeti 1. siječnja 2025., objavio je u srijedu Engleski nogometni savez (FA).

Tuchel je potpisao na 18 mjeseci, dakle ugovor mu završava sa Svjetskim prvenstvom 2026., tijekom kojeg će zaraditi 7,5 milijuna funti (devet milijuna eura), odnosno šest milijuna eura godišnje - pišu Sportske novosti. To je iznos kojeg je zarađivao i njegov prethodnik Gareth Southgate, ali je istovremeno riječ i o dvostruko manjoj cifri od one koju je Tuchel svojedobno zarađivao kao trener Chelseaja. Naravno, u slučaju da za dvije godine osvoji naslov svjetskog prvaka slijede mu bogati bonusi koji su ugrađeni u ugovor.

Nasljednik Garetha Southgatea, koji je englesku reprezentaciju vodio od 2016. do 2024., i Leeja Carsleya, kojemu je privremeni mandat produžen zaključno s utakmicama u studenom, postat će treći strani trener u povijesti "Tri lava" nakon Šveđanina Svena-Gorana Erikssona (2001.-2006.) i Talijana Fabia Capella (2007.-2012.).

- Jako sam ponosan što sam dobio čast voditi englesku momčad. Dugo sam osjećao osobnu povezanost s igrom u ovoj zemlji i već mi je dala neke nevjerojatne trenutke. Imati priliku predstavljati Englesku velika je privilegija, a prilika za rad s ovom posebnom i talentiranom skupinom igrača vrlo je uzbudljiva, izjavio je Tuchel.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
17. listopad 2024 07:33