StoryEditorOCM
Strani nogometpredsjednik kluba

Divljak nokautirao suca, o njemu bruji cijela nogometna Europa: sada se oglasio, evo što je poručio

Piše Goran Čičin-Mašansker/SN
12. prosinca 2023. - 18:52

Faruk Koca više nije predsjednik turskog prvoligaša Ankaragücüa. Podnio je ostavku nakon što je izazvao ogroman skandal divljačkim napadom na suca Halila Umuta Melera poslije jučerašnje utakmice s Çaykur Rizesporom.

Kako prenosi turski portal Fanatik, Koca se ispričao sucu kojeg je napao, kao i njegovoj obitelji, ali i turskoj sudačkoj zajednici, sportskoj javnosti i cijeloj naciji.

‘‘Bez obzira na to koliko velika nepravda ili greška postoji, ništa ne može legitimizirati ili objasniti nasilje kojega sam počinio na način koji apsolutno nisam želio. Sportski tereni trebaju biti mjesto gospodskog natjecanja. Svako ponašanje koje baca sjenu na fair play, pa tako ni moje, ne bi trebalo biti na stadionima i u dvoranama.

Nadam se da će ovaj incident biti razlog da naš sportski život, a posebno naša nogometna zajednica, bude oslobođena pogrešaka, nedostataka i kulture nasilja.

Volio bih da se zna da sam duboko ožalošćen činjenicom da su moj klub, nogometna zajednica i naša država zapamćeni po ovakvom događaju i slici‘‘, stoji između ostalog u priopćenju Faruka Koce.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 12:44