StoryEditor
Strani nogometrazoračao ih

Direktor Barcelone otkrio zašto ih je De Ligt odbio i otišao u Juventus, razlog nije sportske prirode

Piše SN
20. rujna 2019. - 14:27

Jedan od onih nogometaša kojem je pripala glavna uloga u prošlosezonskoj pustolovini Ajaxa koja je zastala na polufinalnoj stepenici Lige prvaka nesumnjivo je Matthijs De Ligt.

Za njegov potpis ovoga se ljeta borilo doslovno - pola nogometne Europe. Iako se pretpostavljalo da će 20-godišnji stoper karijeru nastaviti u Barceloni, on je ipak odabrao dres talijanskog prvaka Juventusa.

Nesumnjivo je da su mu na Camp Nou, posebice nakon što su mu već doveli dojučerašnjeg suigrača Frenkieja De Jonga, već bili priredili ugodnu dobrodošlicu. Tim više što se u lipnju počelo glasno spekulirati o njegovom dolasku. Podsjetimo, Barca je već ranije bila dogovorila De Jonga, a uz nedolazak Neymara imali su i administrativnih problema oko Antoinea Griezmanna.

Ipak, čini se kako bi se bilo našlo dovoljno sredstava za De Ligta, barem ako je vjerovati direktoru Barcelone Oscaru Grauu. On je rekao kako ih je De Ligt razočarao konačnim odabirom kluba, ali je pritom i ponudio odgovor na pitanje zašto je i kako do toga došlo.

- Mi smo mu bili poslali ponudu, ali odabrao je Juventus jer je tamo drugačija porezna politika. U Italiji nogometaš u konačnici ima veću neto-zaradu, pa mu se to činilo prihvatljivije - rekao je Grau u izjavi koju su prenijeli brojni španjolski mediji.

Izdvojeno

14. kolovoz 2020 12:21