StoryEditorOCM
Strani nogometoptužba za silovanje

Dani Alves pojavio se na sudu: dugo se čekalo za njegovu stranu priče, slijedi borba uz podršku samo jednog prijatelja

Piše Sport SD
17. travnja 2023. - 21:05

Dani Alves, koji je optužen za silovanje jedne mlade djevojke 30. prosinca u Barceloni, danas se pojavio na sudu. Brazilac se već tri mjeseca nalazi u pritvoru i prijeti mu žestoka kazna. Međutim, on optužbe odbacuje, a to je danas i ponovno potvrdio.

Kako prenose brojni svjetski mediji, Alves je rekao kako je postojala obostrana privlačnost između njega i djevojke. Podsjetimo, on je najprije izjavio kako uopće nije imao seks s njom, vjerojatno kako ne bi ugrozio svoj brak. Kasnije je nadodao kako je uopće i ne poznaje: “Ne znam tko je ta mlada dama. Ne znam tko je. Nikada je nisam vidio“, govorio je Alves, no brzo je promijenio priču jer ista mu nikako nije išla u prilog kako je tekla istraga. Izjavio je kasnije da je seksualni odnos bio sporazuman, te da se ne radi o silovanju.

Alvesov život tako se u potpunosti raspao nakon početka suđenja, a napustila ga je i supruga, Joana Sanz koja ga je samo jednom posjetila u zatvoru. Ni njegova obitelj nije tu da mu pruži podršku u teškim trenucima. Španjolski mediji pišu da je samo jedan prijatelj Alvesu pokazao svoju vjernost.  Riječ je o čovjeku po imenu Bruno Brasil koji je Alvesov prijatelj dugi niz godina. Bruno je čak bio te noći u tom noćnom klubu s Alvesom, ali mu od svih tih prijatelja jedini nije okrenuo leđa. Pojedini španjolski mediji pišu da je bi njegov iskaz čak mogao biti ključan u tom slučaju.

Sigurno će Alvesovo suđenje biti dugo, a ukoliko bude osuđen prijeti mu kazna od četiri do 12 godina. Treba istaknuti i to da španjolski mediji prate svaki korak ovog nogometaša i u zatvoru. Tako su uspjeli saznati da Alves na raspolaganju ima karticu od 100 eura na tjednom nivou, pa su otkrili što je sve kupio u zatvorskoj trgovini.

Zatvorenici ovu karticu dobivaju od obitelji i prijatelja koji im uplate novac kako bi olakšali život svojim najdražima iza rešetaka. Iako za razliku od drugih ima finu cifru na tjednom nivou, Alves je potrošio svega 17.33 eura.

Po navodima španjolskih medija, 39-godišnji nogometaš je kupio šest jogurta koji koštaju 50 centi po komadu, četiri konzerve tune (88 centi komad), šampon (2.42 eura), dezodorans (2.39 eura) i četiri energetska pića (1.5 eura komad).

Imao je Alves mogućnost i na dodatne pogodnosti u zatvoru kao što su neometano gledanje televizije ili neograničeni treninzi, ali se Brazilac odlučio odreći tih stvari jer ne želi slušati što se događa i govori o njemu van zatvora.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. travanj 2024 22:50