StoryEditorOCM
Strani nogometpreokret za pamćenje

Čudo na mitskom stadionu! Englezi bruje o nevjerojatnoj utakmici, nitko u povijesti nije uspio izvesti takav podvig

Piše SPORT SD
19. svibnja 2023. - 08:37

Mitski stadion Hillsborough protekle je večeri bio poprište jednog od najvećih čuda u povijesti engleskog nogometa. Domaćin Sheffield Wednesday pobjedom od 5:1 nad Peterboroughom u uzvratnoj utakmici polufinala doigravanja koje vodi iz engleske treće (League One) u drugu (Championship) ligu ostvario je najveći preokret ikad u svim doigravanjima takve vrste na Otoku, pišu Sportske novosti.

Sheffield će tako igrati u finalu doigravanja, na Wembleyju, protiv pobjednika iz dvomeča Barnsleyja i Boltona čiji je prvi dvoboj završio 1:1, a drugi se igra u petak navečer.

Podsjetimo, Peterborough je prvu utakmicu na svom stadionu dobio s 4:0 pa je tako Sheffieldu za uzvrat preostala tek minimalna šansa kakvu još nitko u povijesti nije iskoristio. Pogocima Smitha u 9. i Gregoryja u 25. minuti momčad Darrena Moorea prepolovila je zaostatak iz prvog dvoboja, ne bi li ga do isteka regularnog dijela dvoboja i sustigla. Golove za 3:0 i 4:0 postigli su James u 71. i Palmer u osmoj minuti sudačke nadoknade.

Nakon erupcije na Hillsboroughu, ušlo se u produžetak kojeg je autogolom za 4:1 otvorio Gregory, ne bi li u 112. minuti Paterson zabio za 5:1 i jedanaesterce. U njima su domaći bili nepogrešivi u svih pet serija, a kobnim se za Peterborough pokazao promašaj Butlera u drugoj seriji.

- Svi su nam govorili da nemamo baš nikakve šanse. Ali, mi smo vjerovali do samog kraja i to je najveća utakmica naših karijera. Još nismo gotovi, idemo na Wembley, gdje ćemo izboriti plasman u Championship - rekao je ushićeni kapetan Sheffield Wednesdayja, Barry Bannan.

image

Mitski Hillsborough

AFP

Nikada niti jedna momčad nije uspjela preokrenuti četiri gola zaostatka u polufinalima doigravanja za nastup u ligi više engleskog sustava. Finale je za Sheffield na rasporedu 29. svibnja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. travanj 2024 02:53