StoryEditor
Strani nogometodlučna poruka

CONMEBOL objavio da će bojkotirati Svjetsko prvenstvo ako FIFA odluči da se održava svake dvije godine

Piše Hina
28. listopada 2021. - 12:08

Nogometni savez Južne Amerike (CONMEBOL) objavio je da će njegove članice, među kojima je i Brazil peterostruki svjetski prvak, bojkotirati Svjetsko prvenstvo ako FIFA odluči da se održava svake dvije godine.

"Nema razloga za takvu promjenu koju predlaže FIFA. To je poricanje gotovo stoljetne tradicije jednog od najvažnijih sportskih događaja na planetu. Sadašnji model natjecanja pokazao se kao vrlo uspješan i zato deset članica Conmebola potvrđuje da neće sudjelovati na svjetskom prvenstvu ako bude svake dvije godine", navodi se u priopćenju Conmebola. 

FIFA je nedavno započela razgovore o pripremama za Svjetsko prvenstvo svake dvije godine nakon 2026. umjesto četiri godine, a neki europski savezi već su najavili da će napustiti svjetsku nogometnu organizaciju ako se uvede ova promjena.

Protiv svjetskog prvenstva svake dvije godine je i predsjednik UEFA-e Aleksander Čeferin, a ni Međunarodni olimpijski odbor (MOO) nije oduševljen s tom idejom jer smatra da bi svjetsko nogometno prvenstvo ugrozilo status ostalih velikih sportskih natjecanja i zasjenilo ih.

item - id = 1138547
related id = 0 -> 1146386
related id = 1 -> 1145927
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. studeni 2021 11:44