StoryEditorOCM
Strani nogometOd meda do pelina

Budimir ostao bez posla, odluku je znakovito komentirao: ‘Lakše smijeniti trenera nego...‘

Piše Slaven Alfirević
23. prosinca 2023. - 14:49

Marijan Budimir prošao je taman put od slavom ovjenčanog viceprvaka Europe s juniorima Hajduka, do smjene za kormilom prvotimaca Širokog Brijega, a nakon jesenske polusezone u Premijer ligi Bosne i Hercegovine. Od meda do pelina u šest mjeseci, kako bi se reklo čaša meda išće čašu žući,  ali i to je trenerski nauk: iskustvo što te očvrsne. Život (pravog) trenera ionako je s kuferom u ruci. Idemo dalje.

Kako bi rekli iskusni, treneri se dijele na one koji su dobili otkaz i na one koji će tek dobiti otkaz!

Nije ga iznenadila odluka iz Širokoga koja je taman stigla, ili nam se samo tako čini.

Kratko je komentirao ostavljajući sebi vremena za širi pogled na - kako se to kaže - situaciju. Pa da je potom naknadno zajedno elaboriramo.

Zasad, evo Budimirove poruke "na vruće":

- Dogovorili smo se da prekinemo suradnju i da je tako najbolje za sve. Svjestan sam da je puno lakše zamijeniti trenera nego desetak nogometaša - komentar je Marijana Budimira.

Pitali smo ga što njegov odlazak s Pecare znači glede statusa Hajdukovih igrača na posudbi. mladih srebrnih s europskog juniorskog pohoda; kamo će vezist Marko Capan koji je odigrao vrlo dobru jesen, te napadač Jere Vrcić koji je doživio pegulu, zarana se ozbiljnije ozlijedio, malo je igrao i na oporavku je, a Budimir je kazao:

- Što će i kamo će Capan i Vrcić, riješit će se dogovorom klubova, oni su predmet šire suradnje Hajduka i Širokoga i ja u to sa svoje pozicije ne mogu sada ulazit - rekao je daroviti trener.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. travanj 2024 20:05