StoryEditorOCM
Strani nogometnevjerojatno

Brz napredak ženskog nogometa: dvoboj između Barcelone i Wolfsburg je prvo rasprodano finale Lige prvakinja

Piše Hina
15. svibnja 2023. - 19:55

Nogometašice Barcelone i njemačkog Wolfsburga borit će se 3. lipnja za naslov pobjednica UEFA Lige prvakinja pred maksimalnim brojem gledatelja (34.120) na tribinama Philips stadiona u Eindhovenu, objavili su u ponedjeljak iz Nizozemskog nogometnog saveza (KNVB).

Za nijedno od prijašnjih izdanja finala Lige prvakinja ulaznice nisu rasprodane, a prosječna posjećenost tih utakmica u posljednjih deset izdanja iznosi 18.900 gledatelja, navodi se u priopćenju KNVB-a, s time da su finala 2020. i 2021. odigrana bez navijača, zbog tadašnjih protuepidemijskih mjera koje su bile na snazi.

Trener Wolfsburga Tommy Stroot komentirao je vijest o rasprodanim ulaznicama rekavši da to naglašava "velik i brz napredak ženskog nogometa", a sugerirao je i da bi se buduća finala trebala odigravati na stadionima većeg kapaciteta.

Da to ima smisla potvrđuju i posjete ovogodišnjih polufinalnih utakmica Lige prvakinja, kad je dvoboj Barcelone i Chelseaja na Camp Nou pratilo 72.262 gledatelja, dok je utakmicu Wolfsburga i Arsenala na londonskom Emirates stadionu pratilo 60.063 navijača.

Rekord u posjećenosti jedne nogometne utakmice ženskih ekipa postavljen je jučer na Wembleyju, gdje je 77.390 nogometnih zaljubljenika svjedočilo finalu FA kupa, u kojem je Chelsea sa 1-0 svladao Manchester United.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. travanj 2024 04:35