StoryEditorOCM
Strani nogometlaknulo svima

Brutalne reakcije u Indiji nakon što su saznali odluku o Igoru Štimcu, nakon ‘zoom sastanka‘ sve je poznato

Piše Sport SD
17. lipnja 2024. - 16:49

Već duže vrijeme u Indiji je glavna tema kad je nogomet u pitanju što će biti s Igorom Štimcem. Odgovor na to pitanje stigao je danas od Sveindijske nogometne federacije koja održala virtualni sastanak, kako se popularno danas kaže preko zooma, i donijela odluku. Visoki dužnosnici indijskog nogometa odlučili su da Štimac neće biti više izbornik Indije i da raskidaju ugovor s njim koji je bio potpisan do 2026. godine.

Porazi su bili jedan od stalnih ishoda, a posebno ih je zabolio onaj od Afganistana prije tri mjeseca. Već tada su krenule špekulacije da bi Štimac mogao biti bivši, ali izdržao je još do danas.

- Imajući na umu razočaravajući ishod kvalifikacijske kampanje seniorske muške reprezentacije za FIFA Svjetsko prvenstvo 2026., članovi su se jednoglasno složili da bi novi glavni trener bio najbolja pozicija da povede momčad naprijed. Sastanak je zadužio vršitelja dužnosti glavnog tajnika Satyanarayana da obavijesti dosadašnjeg glavnog trenera Igora Štimca o odluci o prekidu njegovog angažmana. Sukladno gore navedenom, Tajništvo AIFF-a izdalo je obavijest o raskidu g. Štimcu i on se razrješuje svojih obveza s trenutnim učinkom. AIFF zahvaljuje gospodinu Štimcu na njegovoj službi u reprezentaciji i želi mu puno uspjeha u budućim nastojanjima – priopćili su na službenim stranicama saveza.

Štimac je vodio selekcije Indije u 58 utakmica od svibnja 2019. godine, a s njima je uspio osvojiti dva prvenstva Južne Azije. Bio mu je ovo drugi izbornički posao nakon onog s Hrvatskom, a dosad je kao trener radio još u Zagrebu, Zadru te Sepahanu i Al-Shahaniji.

Objavom raskida suradnje najviše likuju navijači Indije koji su već dugo zazivali kraj, a sad su ga i dočekali. Na društvenim mrežama već su se počeli javljati satirični uradci.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
17. lipanj 2024 16:49