StoryEditorOCM
Strani nogometizbornik je bivši?

‘Bruka i sramota‘: vrište naslovnice u susjedstvu nakon šokantnog poraza, zvijezde morale na razgovor s navijačima

Piše Sport SD
21. lipnja 2023. - 07:21

Reprezentacija Luksemburga priredila je malu senzaciju porazivši sinoć BiH na Bilinom polju sa 2:0 i izazvala opći kaos u tamošnjem nogometu.

Mediji u BiH žestoko kritiziraju Zmajeve, ‘bruka i sramota‘ vrište sa gotovo svih naslovnica, a izbornik Faruk Hadžibegić je, čini se, već bivši - pišu Sportske novosti.

Susret 4. kola skupine J kvalifikacija za EURO 2024. već je u 4. minuti počeo šokantno za domaćina.

Yvandro Borges Sanches zabio je za vodstvo, Amir Hadžiahmetović je u 56. minuti mogao izjednačiti, ali nije realizirao jedanaesterac, a dodatan šok je uslijedio u 74. minuti kada je napadač Wigana Danel Sinani zabio za 2:0.

BiH je prikazala očajnu igru, a glavne vedete Edin Džeko i Miralem Pjanić su bile nevidljive. Bio je to već treći poraz BiH vrste u prva četiri kola nakon poraza od Slovačke (0-2) i Portugala (0-3).

BiH mediji stoga nakon poraza nisu štedjeli svoje ljubimce.

Klix.ba navodi kako je ovaj poraz ‘povijesna sramota‘, a reprezentacija Bosne i Hercegovine - očajna.

Sport.sport.ba piše kako je "uspjeh izgubiti od Luksemburga, a Hadžibegiću je to uspjelo čak dvaput".

Isti portal navodi kako je izbornik već sada bivši, "samo mu to još nitko nije rekao".

O ‘neviđenoj bruci, sramotnom porazu i izviždanim reprezentativcima u Zenici‘ piše i Dnevni Avaz. Nakon utakmice, u ‘neugodnom razgovoru‘ s navijačima završili su Edin Džeko, Sead Kolašinac, ali i direktor reprezentacije Zvjezdan Misimović.

"Kad vidiš utakmicu mislim da nije katastrofa. Oni su zasluženo pobijedili, taktički, fizički. Primili smo dva gola na dvije greške, ali nismo ništa napravili", rekao je Džeko i objasnio:

image

Izbornik Faruk Hadžibegić

AFP

"Imam osjećaj da su se igrali s nama u svakom segmentu igre. Primili smo rano gol, morali smo napadati golmana i tu su pravili razliku. Automatski su igrali na igrača koji je igrao ispred naših stopera. Nitko nije znao da mu uđe žestoko. Svi zajedno smo izgubili. Meni je tužno što nismo uspjeli napraviti pritisak kakav znamo u Zenici kada nas publika ponese. Ne može nam igrač stalno primati loptu na 30 metara. Fizički nismo mogli parirati, nismo dobili jedan duel i tako ne možeš dobiti utakmicu".

Puno objašnjavanja morao je nakon susreta odraditi i izbornik Hadžibegić. ‘Faruk, odlazi"‘ orilo se sa tribina već u prvom poluvremenu.

"Publika se ima pravo manifestirati kako želi, pogotovo nakon loše utakmice i rezultata. To je moja odgovornost. Nisam siguran da je samo revolt današnjeg rezultata prouzročio to, ali nije mi prijatno i ugodno. Nogomet se igra zbog publike i ona ima pravo reći sve što hoće. Žao mi je jer to nije nogometna reakcija, malo je to kompleksnije u našem društvu jer su prije tri dana govorili ‘Bravo, dobro ste igrali protiv Portugala", a sada ovo, ali moram to izdržati", rekao je Hadžibegić i objasnio u čemu je problem.

BiH nije zabila gol tri utakmice zaredom.

"Nadam se da ste vidjeli da smo imali prilike i na utakmici protiv Slovačke, i Portugala i Luksemburga. I večeras ste vidjeli kakve smo golove primili, pa onda još promašimo penal. Ima li rješenja? Iskreno, ne znam. Zar treba mijenjati Džeku ili Demirovića koji su promašili te neke šanse? Puno bi gore bilo da nismo imali nikakve prilike. Mi imamo problem i to nekada hoćete, a nekada nećete čuti. Da smo dali gol, sve bi bilo drugačije, uzmam na sebe odgovornost totalno, ali pogledajte imamo li igrača koji igra 90 minuta u klubu? To je samo Džeko. Nama je problem ritma i to stalno govorim. I danas smo na sličan način sastavili ekipu jer ima igrača koji kažu da ne mogu igrati. Nemojte da živimo od rezultata do rezultata. Ako hoćemo napredovati, moramo biti lucidniji i logičniji u analizama. Ne mogu ni ja pobijediti Formulu 1 sa Spačekom", zaključio je Hadžibegić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
07. svibanj 2024 21:29